PARIMAD SÕBRAD: Meelis ja tema parim sõber DJ Sunny Dee (vasakul) on juba lapsest saati koos pidusid korraldanud.Foto: Erakogu
Inimesed
15. august 2014, 07:00

DJ Cityflash: olen esinemise ajal ilutulestikku lasknud, mis pani lavaesise põlema (3)

"Ühel festivalil lahvatas mu ees suur leek, kuna keegi oli juhtmed valesti ühendanud. Rahvas arvas muidugi, et see on osa šõust," meenutab oma juhtumisi DJ Cityflash, kodanikunimega Meelis Eskola. Ta on augustis toimuva Põhjamaade suurima tantsumuusikafestivali "Weekend Festival" Eesti esindaja, kes astub sel üritusel üles koos maailmakuulsate diskoritega.

Kuigi Meelis on DJna tegutsenud juba neliteist aastat, siis artistinimi laiemale avalikkusele eriti tuntud ei ole.

"Olin päris pikalt areenil DJ Melboomi nimega, kuid kuna mind seostati hardstyle muusikastiiliga, siis otsustasin oma nime ära muuta ja nii-öelda otsast peale alustada," jutustab ta.

"Mulle meeldib kiiresti miksida ja seda tegelikult ei kuule teiste DJ-de puhul," räägib Meelis. "4–5minutiline miksimine on minu jaoks ajaraiskamine."

Meelise diskorikarjäär sai alguse juba kooliajal.

"Olin 13aastane, kui naaber mu koolipeole kaasa võttis. Sain esimese pisiku kätte ja juba paari kuu pärast tegime sõbraga oma disko. Seejärel liitus minuga veel üks algklassipidude korraldaja, tänaseks minu parim sõber DJ Sunny Dee, ning hakkasime siis ühe suure kõlari ja kahe makiga pidusid tegema," meenutab Meelis.

16aastaselt hakkas Meelis tööle kunagises ööklubi-restoranis Raeköök (praegune Beer House), kus ta sai enda sõnul väga hea kooli.

"Mõned aastad hiljem korraldasime koos Sunny Deega esimese suure peo ööklubis Dekoltee, kus esines ka tolle aja üks vingeim klubiartist Aquagen," lausub ta.

Seejärel said poisid pakkumise minna Peterburi, kus toimus elektroonilise muusika üritus "Dance Planet".

"Kohal oli pea 40 000 peolist. Meie esinesime pisemas saalis, kus pidutses 15 000 inimest. Aga saime koos maailmanimedega ühes ruumis olla," muheleb Meelis.

Äpardusi juhtub ikka

Meelis tunnistab, et ühtlasi on ta tööpostil päris paljude jamadega hakkama saanud, kuid samas on need olnud väga seiklusrikkad ja naljakad.

"Ükskord läksin lihtsalt julgelt Skrillexi (USA DJ) artistimajakese ukse taha, kus ma tutvustasin ennast, sain temaga koos pilti teha ning lõpuks lobisesime veel ligi 15 minutit," räägib Meelis ühest oma lemmikartistist.

"Ma olen ka esinemise ajal ilutulestikku lasknud, mis pani klubi lavaesise põlema ning ühel festivalil lahvatas mu ees suur leek, kuna keegi oli juhtmed valesti ühendanud. Rahvas arvas muidugi, et see on osa šõust, aga mul oli hirm kallite plaadimängijate pärast, kui tuld kustutama hakati."

Viimane äpardus lõppes siiski õnnelikult – tehnika jäi terveks.

Tuntud artistide nimekiri, kellega diskor on aastate jooksul ühel üritusel üles astunud, on Meelise sõnul päris suureks paisunud.

Sinna kuuluvad näiteks David Guetta, Armin van Buuren, Tiesto, Calvin Harris, Pendulum, Marcel Woods ning paljud teised.

Just tänu headele kontaktidele kutsutigi ta nüüd juba kolmandat aastat toimuvale Põhjamaade suurimale tantsumuusika festivalile "Weekend Festival".

"Weekend Festival"

Täna ja homme toimub Helsingis Kyläsaaris kolmandat korda Põhjamaade suurim elektroonilise tantsumuusika festival "Weekend Festival".

Üritusest on oma lühikese toimumise aja jooksul saanud omaette fenomen, müües esimesel kahel aastal juba eelmüügist välja kõik piletid ja tuues kohale oma ala tippartistid.

Sellel aastal lubatakse rahvale veelgi suuremat festivaliala ning juba on avaldatud esimesed peaesinejadki: maailma enim müüdud DJ ja produtsent Calvin Harris, maailma parimaks DJks valitud Hardwell, omapärase hiiremaskiga kuulsust kogunud Deadmau5 ning paljud teised maailma tuntud nimed.

Samal festivalil on DJ Cityflash esinenud varemgi.