NOORUSARMASTUS: Robin oma esimese abikaasa Valerie Velardiga 1981. aastal.Foto: AOP
Inimesed
14. august 2014, 07:00

"Lahutus on kallis. Su süda kistakse rahakoti kaudu rinnust välja." (11)

Robin Williams poos end oma magamistoa seinakapis püksirihmaga üles, sellal kui tema kolmas abikaasa kõrvaltoas magas. Sõprade sõnul olid aastakümneid depressiooniga maadelnud menukoomikul tõsised rahamured – kunagine varandus oli kahe abielulahutusega peaaegu olematuks sulanud.

Marini maakonna koroneri esindaja leitnant Keith Boyd teatas Robin Williamsi surma asjus korraldatud pressikonverentsil, et kuuldused armastatud koomiku enesetapust eramus San Francisco lähistel vastavad tõele. Assistent oli avastanud surnukeha Robini magamistoast. "Ta sisenes magamistuppa ja leidis rõivastatud Williamsi istuvast asendist ja elutuna, kaela ümber kinnitatud püksirihm, mille teine ots oli kiilutud seinakapiukse ja uksepiida vahele," vahendab Fox News.

Kohale kutsutud politseil jäi vaid üle surma konstateerida.

Leitnant Boydi sõnul oli Robini vasakul randmel mitu sisselõiget ning tema lähedalt leiti taskunuga kuivanud punase ainega. Boyd toonitas, et koroneri töö pole veel tehtud. Lõpliku surmapõhjuse asjus tehakse avaldus viie-kuue nädala pärast toksikoloogiliste analüüside valmimist.

Politsei esindaja sõnul oli abikaasa Susan Schneider Robinit viimati näinud pühapäeva õhtul kella 22 paiku. Kell pool üksteist esmaspäeva hommikul lahkus naine kodust, arvates, et tema mees endiselt magab. Umbes kell 11.45 hakkas Robini kauane assistent Rebecca Erwin Spencer (57) oma tööandja pärast muretsema ning koputas ta magamistoauksele. Sealt ta Robini elutu keha leidiski.

Heldel rahajagajal olid näpud põhjas

Williams oli suure osa elust maadelnud alkoholismi, uimastisõltuvuse ja depressiooniga. Viimatist masendushoogu, mille vastu Robin oli juulis üritanud võõrutuskliinikust abi leida, võisid Daily Telegraphi teatel süvendada rahamured. Robin elas rängalt üle, et telekanal CBS tegi tema uuele telesarjale "The Crazy Ones" ("Hullud") maikuus üheainsa hooaja järel lõpu. Menunäitleja, kelle varandust hinnati omal ajal 125 miljonile dollarile, kurtis alailma rahahäda.

"Robin oli oma edu tipus olnud sõprade ja pereliikmete suhtes väga helde ning pannud õla alla kõigile, kes abi vajasid," rääkis Radar Online’i allikas.

Nüüd aga pidi omaaegne superstaar majanduspõhjustel vastu võtma filmi- ja telerolle, mis teda ei köitnud. See ajas Robinit ahastusse. Kuid eksnaistele oli vaja elatist maksta. Kuulu järgi läks kumbki lahutus Williamsile maksma 30 miljonit dollarit. Peale selle oli ta asutanud oma kolmele lapsele kopsaka usaldusfondi.

Oma poja Zachary ema Valerie Velardiga oli staar abielus 1978.–1988. aastani. Järgmise aasta kevadel abiellus Robin Zachary lapsehoidja Marsha Garcesega, kes selleks ajaks oli Robinist juba beebiootel. Nende tütar Zelda tuli ilmale 1989. aasta juulis. 1991. aasta novembris täienes pere poeg Codyga. Ent seegi abielu ei jäänud püsima. 2008. aasta märtsis andis Marsha lahutuse sisse, viidates ületamatutele erimeelsustele. Oma kolmanda abikaasa, graafilise disaineri Susan Schneideriga abiellus Robin 2011. aasta sügisel. The Guardian kirjutas toona, et filmikuulsus oli tutvunud naisega 2009. aastal enne südamelõikusele minekut. Just uus armastatu oli see, kes põdura Williamsi pärast operatsiooni tervisele turgutas.

Kaks viimast aastat oli Robin üritanud maha müüa oma veiniistandusega rantšot Napa orus San Francisco lähistel, seletades sõpradele: "Ma ei saa seda endale enam lubada."

Ehkki Robin lasi Villa Sorriso ehk Naeratuste Villa hinna 35 miljonilt dollarilt 29,9 miljonile, ei suutnud ta idüllilise maavalduse keskel kõrguvale luksuslikule, viie magamistoa ja 12 vanniga villale ostjat leida. Williamsil olid Daily Telegraphi teatel näpud nii põhjas, et ta oli hakanud maha müüma 50 jalgrattast koosnevat kollektsiooni.

Bangalo San Francisco lähistel Tiburonis oli Williamsi kaliibriga mehe kohta üsna tagasihoidlik. Selle oli ta pärinud 2001. aastal oma emalt. Mullu septembris rääkis näitleja intervjuus, et peab harjuma säästlikuma eluga. Seetõttu võttis ta üle 31 aasta vastu uue telerolli.

"Mõte stabiilsest tööst paelub mind. Mul on veel kaks võimalust: minna püstijalašõuga tuuritama või teha väikseid indie-filme peaaegu miinimumpalga eest. Need on head filmid, aga tihtipeale ei jõua nad kinodessegi. Aga arved tahavad maksta," ohkas ta.

"Lahutus on kallis. Su süda kistakse rahakoti kaudu rinnust välja."

Netikius sundis Robini tütart Twitterist põgenema

Robin Williamsi tütar Zelda kustutas oma Twitteri konto, sest sadistlikud internetitrollid ja taktitud kommentaatorid ajasid ta isa surma järel meeleheitele. Leinava tütre mõõt sai täis, kui talle saadeti pilt surnud Robinist, mida tegelikult oli digitaalselt manipuleeritud.

Kui Zelda Twitteri kontole hakati postitama fototöötlusprogrammi abil valmis sehkendatud fotosid tema isast, palus 25aastane naine oma toetajatel teatada internetiterroristidest Twitteri haldajatele. Hiljem aga eemaldas Robini tütar oma sõnumi ning otsustas, et on targem oma sotsiaalmeediakonto sootuks ära kustutada, vahendab Us Magazine. "Palun vabandust. Oleksin pidanud sellest üle olema," kirjutas Zelda oma poolehoidjatele ning lisas, et hülgab Twitteri võib-olla alatiseks.

"Elame, näeme. Head aega."

Zelda pööras selja ka Instagrami fotokeskkonnale ning palus, et sotsiaalmeedia kasutajad tema ning ta pereliikmete vastu sel raskel ajal austust ilmutaksid. "Meie kontodelt isa fotosid tuhnida või mind nende vähesuse pärast kritiseerida on julm ja tarbetu. Paar fotot siin on, aga tõelised eraviisilised hetked, mida ma isaga jagasin, olid väärtuslikud, vaiksed ning uskuge või ei, mitte tulvil fotosid ega selfisid. Mu lemmikfotod meie perest on mu kodus raami sees, mitte sotsiaalmeediasse postitatud, ning sinna nad jäävadki."