Esmased kuuldused on, et näitleja sooritas enesetapu. See väide on siiski veel kontrollimata.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
12. august 2014, 02:32

Täiendatud kell 10.50!

USA filminäitleja ja koomik Robin Williams leiti kodust surnuna (64)

Teisipäeva öösel kella kahe ajal hakkas sotsiaalvõrgustik Twitter kubisema teadetest, et legendaarne komöödianäitleja Robin Williams (63) on surnud. 

Marini maakonna politsei sai esmaspäeval, vahetult enne keskpäeva teate Williamsi kodust, et mees on teadvusetu ning ei hinga. Kohale sõitnud meedikud tunnistasid mehe surnuks. Politsei esindajate sõnul on surma põhjuseks lämbumine, esialgsed andmed viitavad enesetapule. 

Elusana nägi Williamsit viimati tema abikaasa Susan Schneider pühapäeva õhtul kell 22. 

Williamsi pressiesindaja kinnitas mehe surma ning lisas, et näitleja kannatas viimasel ajal depressiooni käes. Samuti on teada, et ta viibis hiljaaegu ka võõrutusravil, et lahti saada kokaiini- ja alkoholisõltuvusest

Williamsi abikaasa Susan Schneider väljendas ametlikus avalduses oma kaotusvalu ja leina ning soovis, et sellisel raskel ajal austataks Williamsi pere privaatsust. Schenider lisas, et loodetavasti ei keskendu meedia Williamsi surmale, vaid lugematutele naerupahvakutele ja rõõmuhetkedele, mida mees enda elu jooksul miljonitele pakkus.

Williams sobis nii komöödia- kui draamarollidesse ning tegi elu jooksul kaasa kümnetes filmides. 1998. aastal sai ta parima kõrvalosatäitja Oscari rolli eest filmis "Good Will Hunting". Lisaks on ta võitnud kaks Emmy auhinda, kaks kuldgloobust, viid Grammy auhinda ja kaks näitlejate gildi auhinda. 

Williamsi karjäär algas telerollidega. Ta sai kuulsaks tulnukana kanali ABC 1978. aastal alustanud seriaalis "Mork and Mindy", sellele järgnesid peaosatäitmised filmides "Tere hommikust, Vietnam", "Surnud luuletajate ühing" ja "Fisher King". Kõik kolm filmi andsid Williamsile ka Oscari-nominatsiooni. Williamsi üks meeldejäävamaid ja tunnustatumaid rolle on "Hea Will Hunting", kus tema kõrval teevad kaasa ka Ben Affleck ja Matt Damon. 

Ilmselt mäletatakse teda kõige paremini siiski tema naljakate ja geniaalsete komöödiarollide järgi. Eesti publikule on Williams kõige tuttavam ilmselt filmist "Meie issi, proua Doubtfire". Lisaks on ta andnud oma hääle multikas "Aladdin" tegutsevale džinnile. Tema kuulsaim roll 90ndatest on lauamängul põhinevast filmist "Jumanji".  

Williamsi hiljutisem roll on filmis "The Angriest Man In Brooklyn", lisaks tegi ta kaasa ka filmi "Öö muuseumis" kolmandas osas, mis jõuab kinodesse selle aasta detsembris.