Inimesed
10. august 2014, 16:52

Piret Järvis valmistub Ööjooksuks: seni olen sörkinud teadmata, kas teen trenni õigesti või valesti (12)

Ajakirjanik Piret Järvis hakkab valmistuma Ööjooksuks ning teda abistavad sel teel tippjooksjad Lily, Liina ja Leila Luik.

"Mulle väga meeldib, et mind professionaalid juhendavad. Seni olen sörkinud teadmata, kas teen trenni õigesti või valesti. Hea, kui nüüd õed Luiged minu võimeid hindavad ja soovitusi annavad," sõnas Järvis, kes armastab trenni teha Tallinna kesklinnas. Esimeseks proovilepanekuks valis Järvis 16. augustil toimuva Ööjooksu, mis on talle esimene jooksuvõistlus peale põhikooli.

Ööjooksuks valmistudes soovitasid õed Luiged treeningute arvu vaikselt tõsta. "Sel nädalal võiks olla kokku neli jooksutreeningut, kusjuures kahel-kolmel päeval võiks juurde teha üldkehalisi harjutusi. Võistlusele eelneval nädalal võiks olla kolm jooksutreeningut ja võistluseelsel päeval puhkepäev," soovitas Liina Luik. "Valmistumine jooksuvõistluseks on väga mitmetahuline. Lisaks rahulikule jooksule lihastreening, kiirustreening, jooksuharjutused, jooksutehnika treeningud, venitusharjutused ja lihashooldus. Keha tuleb tervikuna ette valmistada," toonitas Lily Luik.

Oluline on ka varustus, mis peab toetama treening- ja võistlustegevust, mitte tegema selle põrguks.