Helmut Jänes.Foto: Heiko Kruusi
Inimesed
8. august 2014, 07:00

Festivali "tARTuFF" programmijuht: loodan, et meeldiv tung filmidele jätkub

Kaks esimest päeva tõid armastusfilme vaatama 10 000 inimest.

"Infoks kõigile, kes tahavad "tARTuFFil" kohti Raeplatsil bronnida: see on paraku tasuta vaatamise korral võimatu," ütleb Tartu armastusfilmide festivali programmijuht Helmut Jänes. Kahe esimese päevaga oli festivalil filme ja üritusi vaadanud 10 000 inimest.

Programmijuht loodab, et see meeldiv tung jätkub. "Soovitame lihtsalt tund enne esimest seanssi kohale tulla, siis peaks veel kohti jätkuma," õpetab Jänes.

Selleaastase uuendusena ei istu filmivaatajad enam näoga Raekoja, vaid Emajõe poole – nii saab filme nautida ka kohvikutes. Peale filmivaatamise võib osaleda lauatenniseturniiril ja kiirkohtingul.

Festivalil näidatavad filmid pole aga üksnes tunnetest nõretavad romantilised pisarakiskujad. Näiteks on programmis igal aastal ka üks Aasia film. Sel suvel on selleks Ang Lee 2000. aastal esilinastunud "Tiiger ja draakon", mis žanrilt on võitlusfilm, kuid selles on olulisel kohal ka armastuse ja hingesuguluse otsimine. "Selles osas on just see film meie programmis nagu rusikas silmaauku – on action’it ja on romantikat," sõnab Jänes.

"tARTuFFi" peetakse juba aastast 2006. "Igal aastal festivali ette valmistades paistab, et häid filme ei jätku. Aga mida aeg edasi, seda rohkem hakkab festivali programmitiim töötama ja filme jälgima ning häid filme on pärast ülegi," tunnistab Jänes.

Arnastusfilmide festival kestab laupäevani.