KOHTUVÕIT: Michael Jackson lehvitamas poolehoidjatele 13. juunil 2005 Santa Barbara kohtumaja ees, kus ta alaealise seksuaalse ärakasutamise süüdistustes õigeks mõisteti.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
7. august 2014, 07:00

Tippkoreograaf: "Michael Jackson pilastas mind poisipõlves aastaid!" (37)

31aastane maailmakuulus tantsija ja koreograaf Wade Robson lõhkas kohtus pommi: Michael Jackson olevat teda 7.–14. eluaastani seksuaalselt pilastanud. Keelesuudlused, suguti puudutamine, ühised duši all käigud... Omaaegne tantsuimelaps nõuab Jacksoni äriimpeeriumilt oma lapsepõlve rikkumise eest valuraha.

Austraalias sündinud Wade alustas tantsijakarjääri maast madalast, andes talendikooli trupiga ostukeskustes etendusi. Kuid seitsmeselt Disneylandis esinedes kaotas ta südame Ameerikale.

Üheksaselt koliski imelaps koos ema ja õega USAsse – superstaar Michael Jacksoni abiga. Poisike tegi pöörast karjääri, ta osales koguni kolmes Jacko videos – "Black or White", "Jam" ja "Heal the World".

11aastaselt andis Wade Jacksoni plaadifirma MJJ Music all välja oma debüütplaadi, järgmisel aastal andis juba Hollywoodis tantsutunde. Kulus veel mõni aasta, ja poiss, kes enda sõnul oli tühipaljas lühike valgenahaline põnn, lavastas juba popprintsess Britney Spearsi ja poistebändi ’N Sync videoid ja maailmaturneesid.

Viimastel aastatel on ta tuntud menuka tantsuvõistluse "So You Think You Can Dance" kohtuniku ja koreograafina.

"Michael oli pedofiil ja lastepilastaja."

2005. aastal andsid Michael Jacksoni omaaegne favoriit ja tema pereliikmed Michaeli kaitseks tunnistusi, kui teismeline vähihaige poiss Gavin Arvizo, kes oli aastaid Jacksonil külas käinud ja ööbinud, staari seksuaalses ärakasutamises süüdistas.

Wade kinnitas kohtus, et laulja pole teda kunagi seksuaalselt kuritarvitanud. Vandekohus mõistis Michaeli kõigis neljateistkümnes süüdistuses õigeks. Nüüd aga, viis aastat pärast Jacksoni surma, laulab Robson hoopis teist laulu. Mullu kinnitas ta USA telesaates "Today":

"Michael oli pedofiil ja laste seksuaalne kuritarvitaja." Ta nõuab, et popikuninga pärandi haldajad Jacksoni seksuaalkuritegusid tunnistaksid ja talle hüvitist maksaksid.

Wade’i kinnitusel leidis seksuaalne kuritarvitamine aset 1990.–1997. aastani, kui ta oli 7–14aastane, vahendab New York Post. Radar Online’i avaldatud kohtudokumentides kirjeldab koreograaf oma üleelamisi üksikasjalikult. Küll oli Michael pannud oma käe Robsoni suguti peale (poisil olid tookord küll püksid jalas), küll võtnud Wade’i käe ning suunanud selle oma aluspükstesse.

Robson süüdistab kadunud popstaari ka keelesuudlustes ning ühistes duši all käikudes. Jackson olevat poisikesele pornot näidanud ja öelnud, et armastab teda.

Poja sünd sundis tõde avalikustama

Kui Robson esimest korda Jacksoni pärijate vastu hagi esitas, nõudsid nende juristid ajapikendust. Nende sõnul ei saa süüdistustele korralikult vastata, sest kostjat pole enam elavate kirjas. 25. juulil palusid Jacksonite esindajad, et kohtunik vähendaks Robsoni süüdistuspunktide arvu 143-lt 35-le.

Kuid Jacksoni leer ei jätnud kahtlust: nende meelest ei tohiks juhtumit menetlusse võtta, sest Robson ootas hagemisega liiga kaua.

Tõepoolest, miks Robson oma süüdistustega varem lagedale ei tulnud? 2005. aastal tantsijanna Amanda Rodriguezega abiellunud koreograaf väidab, et tema silmad avas poeg Koa sünd. Ta mõistis, mis tunne tal endal oleks, kui võõras inimene tema pojaga sündsusetuid asju teeks.

"Siin pole tegu allasurutud mälestustega," kinnitas ta mullu USA telesaates "Today".

"Ma pole iial hetkekski unustanud, mida Michael minuga tegi. Kuid ma olin psühholoogiliselt ja emotsionaalselt täiesti võimetu ja tõrges mõistma, et see oli seksuaalne kuritarvitamine."