LEINAS: Lapseootel Drew Barrymore... Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
6. august 2014, 07:00

Drew Barrymore’i õe saladuslik surm: õnnetus või enesetapp? (2)

Näitlejatar Drew Barrymore’i õde Jessica leiti eelmise teisipäeva hommikul surnuna oma autost, mis oli täis valgeid tablette. Esialgu pole selge, kas tegu oli õnnetusjuhtumi või enesetapuga. Küll aga arvatakse, et eile 48aastaseks saama pidanud Jessica Barrymore´i probleemidele pani aluse tema oma perekond.

Drew Barrymore sai oma kasuõe olemasolust teada varajases lapsepõlves, kui tema isa John Barrymore, kes oli lapsevanemana täiesti läbi kukkunud, kriminaal ja alkohoolik, näitas oma tütrele vanema õe pilti.

Drew küsinud pilti nähes üllatunult, kuidas ta saab olla sugulane kellegagi, kes on nii paks. Taktitundetu isa andis Drew reaktsiooni Jessicale edasi ja väidetavalt said just sealt alguse Jessica tohutud probleemid enesekindlusega, vahendab Daily Mail.

"See lõi Jessica hinge suure augu. Tema isa John polnud just kõige tervema mõistusega mees. Jessica enesehinnang oli juba noores eas väga madal, ta maadles pidevalt ülekaaluga," räägib üks nende sugulane.

Viimase kahe aastakümne jooksul kohtusid poolõed vaid kaks korda – ühe korra siis, kui nende isa oli suremas, ja teist korda siis, kui maeti isa tuhka. Kuid sellegipoolest on nende elu läinud üsna sarnast rada pidi.

Kumbki pole vanematega hästi läbi saanud, pigem vastupidi: Jessicat elu aeg alavääristanud isa John üritas rikkuda ka noorema tütre Drew teed edule.

Ühtlasi ei saanud Drew hästi läbi oma ema Jaidiga ja see konarlik suhe viis tüdruku juba 11aastasena sigarettide ja alkoholi juurde. Paar aastat hiljem järgnesid juba rajud peod. 15aastaselt võitis Drew endale kohtu kaudu õiguse saada vanematest sõltumatuks ja kolis eraldi, olles sel ajal juba arvestatav filmitäht.

Kasuisa võttis lootuse edule

Jessica käsi käis aga veelgi kehvemini. Temagi emast Nina Wayne´ist polnud emana asja ja nii kolis Jessica oma surrogaatema Dorothy Steinbecki juurde, kus elas kuni 18. eluaastani ja oleks elanud arvatavasti kauemgi, kuid kangete narkootikumide tarvitamise pärast näitas Steinbeck talle ust.

Narkosõltuvus saatis Jessicat läbi kogu elu ja kuigi ta oli viimased kaheksa elukuud suutnud püsida puhtana, kahtlustasid sugulased juba mõned nädalad tagasi, et Jessica on taas libastunud ning nii alkoholi kui narkootikume kuritarvitama hakanud.

"Mul on aga siiani raske uskuda, et ta meelega endalt elu võttis. Ma ei usugi seda!" räägib 67aastane Steinbeck nüüd. "Ta tahtis kaotatud noorust tasa teha ja võttis kaalust alla. Tõsi, olime ta meetodite pärast mures, sest kaalulangetamine käis kiiresti. Samuti oli tal viimasel ajal suhteprobleeme, aga ma ei usu, et see oleks ta üle piiri tõuganud."

Steinbecki sõnul soovis Jessica samuti näitlejaks saada ja käis isegi San Diegos näitlemist õppimas, kuid paraku jõudis Drew temast ette ja see vähendas Jessica enesekindlust. Enne, kui vanem õde kooligi lõpetada jõudis, oli praegu 39aastane Drew juba suurem staar, kui Jessica kunagi olla oleks võinud.

Kasuisa David Wheeler keelas lapseeas Jessical osaleda Gerberi beebitoidu reklaamis, sest pelgas, et Hollywood rikub lapse ära. Ja seda hoolimata sellest, et just reklaamides osalemisega sai alguse Drew tähelend.

"Jessicale oleksid võinud avaneda täpselt samad võimalused, kuid David ei lubanud tal proovidagi. See oli minu hinnangul kohutav viga," ütleb Steinbeck.

90ndatel, kui Drew Hollywoodis juba väga edukat karjääri tegi, läks Jessica elu muudkui allamäge. Alkoholi- ja narkoprobleemidele järgnesid sekeldused politseiga ning enesehinnang muudkui langes. Steinbecki hinnangul vaevas Jessicat kogu elu teadmine, et tema suhe kuulsa poolõega on konarlik.

"Ta ei tahtnud Drew´d tülitada, kartes, et jätab mulje, justkui tahaks ta oma noorema õega vaid tolle tuntuse pärast läbi käia. Samas soovis ta siiski lähedasemat suhet," ütleb Steinbeck. Paraku ei olnud ka Drew suhtlemisest huvitatud.

"Ma olen alati pidanud kummaliseks seda, et Drew oma õdede-vendadega ei suhtle. Kas teadsite, et tema pulmas polnud mitte ühtegi tema pereliiget? Isegi mitte tema oma ema! Ma mõistan seda mingi piirini, ta on ise öelnud, et tunneb, et oma perele on ta rohkem nagu iluasi, millega teiste ees uhkustada," ütleb Steinbeck.

Naise sõnul plaanis Jessica Drew´ga ühendust võtta alles siis, kui ta on oma elu nii heale järjele saanud, et ei häbene end enam.

Uus algus

Mõnda aega enne oma surma võttis Jessica end taas käsile ja hakkas otsustavalt kaalu langetama. Ta kasutas selleks B12-vitamiini süste, mida on edukalt tarvitanud näiteks Madonna, Lindsay Lohan ja oma raseduste ajal ka Victoria Beckham.

Süstide positiivne mõju kaalulangetamisele pole küll teaduslikult tõestatud, kuid neid tarvitavatel inimestel on enamasti rohkem energiat, samuti kiireneb ainevahetus.

Jessica ema Nina parim sõbranna Arlene August kinnitab, et tulemused olid igal juhul silmaga selgelt näha:

"Ma tean, et ta üritas kaalu langetada ja lasi ennast süstida. See oli tervislik meetod. Kõik küsisid, kuidas ta nii hea tulemuse saavutanud on." Veidi enne oma surma postitas Jessica imelisest salenemisest Facebooki pildid.

"Jessica üritas oma elu korda saada. Ta kaotas kaalu ja nägi suurepärane välja. Tema ema ütles mulle kogu aeg, et tütar on nii kõhn ja kui ma teda esimest korda üle pika aja nägin, arvasin, et tal on toitumishäire. Ta tõepoolest oligi väga kõhn!" räägib Arlene.

Arlene usub, et Jessicale sai saatuslikuks kombinatsioon paljudest teguritest. Kiire kaalulangus tähendas, et keha ei saanud piisavalt valkusid ja see võis põhjustada südamehädasid.

"Ta auto oli pargitud suvalisele sissesõiduteele, kui ta surnuna leiti ja ma kahtlustan, et ta sai lihtsalt infarkti," ütleb Arlene.

Viimane päev

Jessica viimane elupäev 29. juulil ei tundunud millegi poolest nukker või masendav. Nädalalõpul käis ta Arlene´iga vaatamas oma ema Ninat, kes veedab vanaduspäevi hooldekodus.

"Mitte miski ei viidanud probleemidele. Ta näis veel esmaspäeva hommikul väga heas tujus olevat ning külastas paari sugulast," räägib Arlene. Sõbranna sõnul oli Jessica väga südamlik inimene, kes hoolis oma lähedastest. "Ta oli mulle alati ülevoolavalt tänulik, et tal ema eest hoolitseda aitasin," ütleb Arlene.

Jessica surrogaatema Steinbeck ütleb aga, et esmaspäeva õhtupoolikul käis ta poeg Greg oma õe juures ja siis olnud Jessica juba üsna ärevas meeleolus.

"Ta kutsus Gregi sisse ja tahtis talle süüa pakkuda, Jessica oli väga hea kokk. Aga siis teatas ta ühtäkki, et peab lahkuma, kallistas Gregi ja saatis ta minema. Korterikaaslase sõnul lahkus väga ärevas meeleolus Jessica kohe pärast seda kodust. Järgmise asjana kuulsime, et tema nõbu Tony käis Jessica surnukeha tuvastamas," räägib Steinbeck.