EDUKAS DEBÜTANT: Ott Sepp rokkis «Augustibluusil», nagu oleks ta seda varem korduvalt teinud.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
4. august 2014, 07:00

Ott Sepp rokkis bluusilaval nagu vana kala

Kuigi esinemine "Augustibluusiks" kokku pandud ansambli Trikster ridades oli Ott Sepale esimene lauluetteaste suurel laval, usaldasid bändikaaslased just talle ülesande kanda ette lisalugu. Sellega sai vilunud rokimehe moel õhku hüpanud ja juukseid lennutanud näitleja niivõrd hästi hakkama, et publik plaksutas koosseisu teist korda lavale.

Laupäeva õhtul astus Haapsalu piiskopilinnuses "Augustibluusi" pealaval üles täiesti uus koosseis Trikster, mille solistideks lauljatar Rosanna Lints, sõnasepp Aapo Ilves ning näitlejad Ott Sepp ja Juss Haasma, kellest esimene pole enda sõnul vähimalgi määral laulumees ja teine mängis esimest korda avalikkuse ees kitarri.

Enamik lugusid kõlas sel kontserdil esimest korda, kuigi Rosanna laulis kümne aasta eest meie seast lahkunud Gunnar Grapsi mälestuseks lugu „Mis jääb meist maha" ja rahvale olid tuttavad ka Aapo Ilvese laulud „Aga ükskord" ja „Noorus on ilus aeg".

Algul tundus, et Sepa etteaste jääb teistega võrreldes üürikeseks. Haasma ja Lintsi ilmateemalise dueti lõpus kehastus ta humoorikaks ilmataadiks, kes soovitas ilusat ilma lunivad kirjad saata edaspidi ümbertöödeldud paberil ja enne seda istutada mõni puu. Seejärel esitas Sepp omakirjutatud sõnadega lugu "Olen kole seest" ja kadus.

Kuni naasis lavale lisalooks. "Aitab valedest! Võtke mõistus pähe!" hüüdis Sepp laval ringi hüpates ja käsi kõrgele õhku tõstes, ärgitades lõpulauluga rahvast rohkem oma peaga mõtlema.

Ehkki algul läks Triksteril veidi aega, et rahvas kaasa tõmmata, aplodeeris publik viimaks nii häälekalt, et ansambel tuli pärast lisalugu uuesti lavale kummardama.