VRAIDI MÄLESTUSPINK: Eilsel pidupäeval võtsid Silvi Vraidi mälestuspingil istet tema poolõde Pille Riin Schönberg ja poeg Silver Vrait. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
4. august 2014, 07:00

Silvi Vraidile avati Kehras mälestuspink "Vana pildiraam" (1)

Eile avati Kehra gümnaasiumi õuel mälestuspink varalahkunud lauljanna Silvi Vraidi auks ja oli muusikapäev, kus esinesid Fix, Bigband Tartu ja Kehra, Alavere ja Raasiku lastekoorid. Kontserdi tulust toetatakse Silvi Vraidi mälestuspingi valmimist ja lahkunud laulja lähedasi.

"Silvi Vrait veetis oma lapsepõlve Kehras, lõpetas Kehras keskkooli ja muusikakooli. Anija valla tublid ja teotahtelised inimesed olid ajaloo jäädvustamiseks nõus käed külge lööma, et Silvi Vraidi mälestus ning seotus Kehraga jääks püsima. Mälestuspink "Vana pildiraam" sümboliseerib Silvi Vraiti kui rahva hulgas väga populaarset ja professionaalset lauljat. Loodan siiralt, et Silvi Vraidi muusikapäev muutub igasuviseks traditsiooniliseks kultuuriürituseks," sõnas Anija vallavanem Arvi Karotam.

Silvi Vraidi mälestuspink valmis tänu kohalike ettevõtjate, muusikute ja Anija vallavalitsuse toetusele ning ühistööle. Pingi autor on arhitekt Külli Kroon.

Kontserdi korraldajaks oli Tartu Kontsert eesotsas ansambli Fix kauaaegse liikme Väino Landiga.