Pühapäeval, 3. augustil 2014 avati Kehra Gümnaasiumi juures lauljanna Silvi Vraidi mälestuspink "Vana pildiraam". Toimus ka kontsert.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
3. august 2014, 18:25

GALERII: Kehras avati Silvi Vraidi mälestuspink (9)

Täna pärastlõunal avati Kehra Gümnaasiumi õuel varalahkunud lauljanna Silvi Vraidi auks mälestuspink ning esinesid tuntud solistid, ansamblid Fix ja Bigband Tartu ning lastekoorid.

"Silvi Vrait veetis oma lapsepõlve Kehras ja lõpetas Kehras Gümnaasiumi ning Muusikakooli. Anija valla tublid ja teotahtelised inimesed olid ajaloo jäädvustamiseks nõus käed külge lööma, et Silvi Vraidi mälestus ning seotus Kehraga jääks püsima," rääkis Anija vallavanem Arvi Karotam.

"Avatav mälestuspink "Vana pildiraam" sümboliseerib Silvi Vraiti kui rahva hulgas väga populaarset ja professionaalset lauljat. Loodan siiralt, et Silvi Vraidi muusikapäev muutub igasuviseks traditsiooniliseks kultuuriürituseks," ütles Karotam.

Silvi Vraidi mälestuspink valmis tänu kohalike ettevõtjate, esinevate muusikute ja Anija Vallavalitsuse toetusele ning ühistööle. Pingi autor on arhitekt Külli Kroon.

Pingi avamise puhul toimus Kehras ka muusikapäev. Esinesid tuntud solistid, Fix ja Bigband Tartu ning Kehra, Alavere ja Raasiku lastekoorid. Kohal olid paljud Silvi Vraidi loomingu austajad, sõbrad ja kunagised kolleegid. Avamisel tõstis pingilt katte lauljanna poeg Silver Vrait. 

Kontserdi korraldajaks oli Tartu Kontsert eesotsas kauaaegse ansambel Fixi liikme Väino Landiga.

Kontserdi tulust toetatakse Silvi Vraidi mälestuspingi valmimist ja lahkunud laulja lähedasi.