Foto: MTÜ Kinoteater
Film
2. august 2014, 22:07

Lavaka 27. lend avab stand-up lavastuses eestlasliku puhkuse olemust

EMTA Lavakunstikooli 27. lennu noored näitlejad astuvad esmakordselt avalikult üles stand-up lavastusega "Puhkamisest väsinud", mida saab 8. ja 9. augustil näha Lottemaa vabaõhu teatrilaval Pärnumaal Tahkurannas. Lavatöö koosneb püstijalukomöödiast, estraadilikest etteastetest ning humoorikatest sketšidest.

"Kuigi etendused toimuvad Lottemaa territooriumil, on tegu eelkõige täiskasvanutele mõeldud lavastusega, kus püstijalakomöödiale omaselt uuritakse humoorikas võtmes, kuidas eestlased puhkavad ja kuivõrd me üldse puhata oskame," selgitab stand-up'i lavastaja, dramaturgia suunal õppiv Mehis Pihla. "Tegu on vägagi aktuaalse teemaga ka meie endi jaoks, sest lavakooli kõrvalt puhkamiseks just palju aega ei jää. Seetõttu oleme lavastusse sisse toonud palju isiklikku, naerdes vabastavalt ühtaegu nii iseenda kui ka eestlaste üle."

Juuli keskpaigast alates on noored teatritudengid Lottemaa külastajaid rõõmustanud tuttavate Leiutajateküla tegelaskujude kehastamisega.

"Lottemaa kogemus on meile kõigile olnud väga südantsoojendav ja teeme oma tööd suure rõõmuga. See kogemus on ka suurepäraseks sissejuhatuseks meie stand-up'ile, kus me tegelikult esimest korda astume täiesti võõra publiku ette ja seda grupi ühistööna valminud teksti ja sketšidega," märgib Pihla. "Samas on meil suur ootus publiku süda võita, sest puhkus on see, mis meid kõiki suvel ühendab, oma luhtaläinud lootuste või ootamatute rõõmudega." 

Stand-up lavastus ei ole kursuse diplomilavastus, vaid teatritudengite omaalgatuslik kooliväline projekt, mis annab tudengitele võimaluse end vabaõhulaval proovile panna ja koosmängust rõõmu tunda. Ühistöö lavastaja on dramaturgiatudeng Mehis Pihla ning laval astuvad üles 27. lennu tudengid Liisa Saaremäel, Jürgen Gansen, Karl Laumets, Christopher Rajaveer, Karmo Nigula, Laura Kalle, Lauli Otsar ja Markus Habakukk.