KAUNIS FASSAAD: Jay Z ja Beyoncé lähikondlaste sõnul etendab paar avalikkuse ees õnnelikku pereelu, kuigi tegelikult on nende armulugu juba ammu hapu. Foto: AFP
Inimesed
31. juuli 2014, 07:00

Muusikutepaari Jay Z ja Beyoncé raske otsus: kas lahutada ja purustada oma äriimpeerium? (3)

Avalikkuse eest oma eraelu üksikasju kiivalt varjav maailma mõjuvõimsaim muusikutepaar, räppar Jay Z ja lauljatar Beyoncé Knowles, on jõudnud abielukriisi, millest ei paista väljapääsu.

Kuigi seltskonnaajakirjandusele on paar siiani etendanud harmoonilist läbisaamist ja täielikku teineteisemõistmist, käivad jutud, et tegelikult on see pelgalt ärisuhe, vahendab New York Post. Tõenäoliselt said probleemid alguse sellest, et Beyoncéle on see alati olnud pigem mõistuseabielu, kuid lõpliku hoobi andis Jay Z naistelembus.

"Midagi nendevahelisest armastusest on veel ehk alles, aga see romaan ei jää püsima. Äri on neile alati olnud suur ja oluline osa kooselust. Nad teavad, et on hiphopimaailma kuninglik paar ega soovi seda staatust kaotada," pajatab allikas.

Forbesi andmetel toob paari praegu käimas olev tuur "On the Run" pereärile sisse 100 miljonit dollarit. Jay Z ja Beyoncé kui muusikutepaari koguväärtus on Business Timesi andmetel aga ligikaudu miljard dollarit. Sellisest ärist, mis põhineb suures osas faktil, et nad on paar ka eraelus, on raske loobuda.

Ülipüüdlikud teesklejad

Kui Beyoncé õde Solange Knowles selle suve hakul "Met Gala" järgse peo lõpus hotelli liftis Jay Z-le kallale tungis, hakkas oma eraelu privaatsust kõrgelt hindava paari kaitsemüür lagunema ning selgus, et ilusa fassaadi taga peidab end üsna leige armusuhe. Hoolimata sellest, et abielupaar püüab nüüd avalikkusele oma armastust kinnitada laval suudeldes ja Instagrami idüllilisi perepilte üles laadides, ei taha vaibuda kuulujutud, et nende abielu on sisuliselt läbi ning süü selle luhtumises lasub mõlemal poolel.

Beyoncé polnud nii huvitatud

Kui toona 19aastane Beyoncé ja 30aastane Jay Z 1999. aastal kohtusid, oli naine juba oma karjäärile aluse pannud, osaledes toonases menubändis Destiny’s Child, kuid suurem tähelend oli veel ees. Pärast Jay Z-ga tutvumist hakkasid nad kohe koostööd tegema: Beyoncé lisas Jay Z-le stiili, Jay Z – toona hiphopimaailmas juba tuntud nimi – jagas naisega oma tähesära. Paar mõistis ruttu, et koos võivad nad nii mõndagi korda saata ning kuigi Jay Z oli Beyoncést kohe ka romantilisel tasandil huvitatud, polnud naine mehest üldsegi nii suures vaimustuses. Beyoncé onu Larry Beyince on öelnud, et lauljatar kõhkles kaua. "Ta ütles mulle, et Jay Z on temast liiga sisse võetud. Minu meelest ei tundnud ta sama," tunnistas Beyince.

New York Posti allika sõnul köitis Beyoncéd lõpuks Jay Z mõttemaailm. "Ta tabas ära, et Jay saadab veel suuri asju korda, ja see võlus teda. Beyoncé abiellus nii-öelda ülespoole, selles pole kahtlustki," räägib allikas, kelle hinnangul oli see naisele pigem mõistuseabielu.

Salapärale rõhuv perebränd

Edasi loodi ühine muusikaimpeerium, mis müüb paari kui eksklusiivset ja kättesaamatut – ja seda mitte vaid muusikas. Näiteks lasid nad mõned aastad tagasi puhtaks lüüa terve haiglatiiva, et Beyoncé saaks täielikus privaatsuses tuua ilmale tütar Blue Ivy.

Intervjuusid paar ei anna, selle asemel postitavad nad Instagrami fotosid vihjetega sellest, mis nende elus parajasti toimub. Samuti vahetavad nad iga kahe nädala tagant telefoninumbrit, et nemad ainuisikuliselt saaksid otsustada, kes nendega suhelda võib. Ka tõmbas Jay Z joone alla sõprusele Kanye Westiga, sest kui viimane abiellus tõsielustaar Kim Kardashianiga, oli see Jay ja Beyoncé brändi jaoks liiga maitselage ja madal samm. "Beyoncé pole iial nõus käima läbi kellegi nii labasega, nagu seda on Kim. Ja Jay meelest tegi Kanye endale sellist naist valides vale otsuse," räägib allikas.

Lõpliku hoobi andis Rihanna?

Kuid viimasel paaril kuul on ka Beyoncé veidi lugupidamist kaotanud ja seda oma abikaasa Jay suhtes. Südamevalus naine ei hoia privaatsust sama rangelt nagu siis, kui kooselu polnud otseses kriisis, ja on probleemide kohta palju üsna üheselt mõistetavaid vihjeid andnud. Näiteks on ta tuuril esinedes ootamatult muutnud laulusõnu, andes mõista, et teda on petetud. Hiljutistelt fotodelt on näha, et tema sõrmusesõrme tätoveering "IV", mis tähistas tema ja Jay sünnipäevi ning nende pulmakuupäeva, on kustutatud.

Allika sõnul sai paarivaheline lõplik jahenemine alguse just tollest Jay Z ja Solange’i vahel puhkenud liftitülist: Jay plaanis minna lauljatar Rihannaga klubisse pidutsema ja oma õde kaitsev Solange polnud sellise asjaga nõus. "Nüüd on küllalt – sa magatad Rihannat!" karjus ta õemehele. "Kõik, kes Jayd lähemalt tunnevad, teavad, et see pole sugugi võimatu," jätkab allikas.

Abielu on igal juhul läbi

Paari lähikondlaste sõnul pole praegu küsimus enam selles, kas Jay ja Beyoncé lahku lähevad, vaid kuidas nad seda teevad. Paarina käituvadki nad veel vaid lavalaudadel, tuurile on nad kaasa võtnud oma isikliku suhtenõustaja, kuid ka sellest pole abi. Jay, kellele äri on endiselt esikohal, istub nõustamissessioonide ajal ninapidi telefonis ja juhatab oma muusikaimpeeriumi.

Abielupaari peamine mure ei olegi aga niivõrd romantilise armuloo päästmine, kui küsimus, kuidas edasi minna: kas elada justkui hiphopi Bill ja Hillary Clinton, kus meespool küll petab, aga ametlik abielu siiski püsib, või minna avalikult lahku. Viimast on aga raske teha, sest see paneks tõsise põntsu aastatega suure vaevaga üles ehitatud brändile. Lähedaste sõnul võibki abielu paberil püsima jääda, sest nad ei taha olla selles osas läbikukkujad. "Esmajoones on nad äriinimesed, teisel kohal on meelelahutus, siis tükk tühja maad ja alles kusagil nimekirja alumises otsas on abielu," usub allikas.