Foto: Erakogu
Blogid
30. juuli 2014, 08:17

Munadega mehed (30)

Seekord inspireerisid mind taas mehed. Eriti munadega mehed nagu Augustibluusi korraldajad, kes omaarust kõval tegijal nagu Steven Seagal, festivalil osalemise ära keelasid. Oleks Eestis selliseid julgeid mehi rohkem! Ega enne Eestis midagi eriti ei muutu, kui plats puhtaks lüüakse. Siis ehk viimaks tunneks munadega mehed nagu Mart Niklus ja tema aatekaaslased (keda praegu moes mõnitada), et nende julgus, põhimõttekindlus ja eneseohverdus ka midagi väärt olid.

Steven Seagal on tüüpiline näide sellisest hampelmannist, kes endast ise hästi kõrgelt arvab, aga kelle üle kõik tegelikult itsitavad. Ei ole ta kunagi olnud ei hea näitleja ega karatemees, eriti Bruce Lee´ga võrreldes. Otsaette siirdatud süsimust kolmnurkne juuksepahmakas on omaette ooper. USA televisioonis näidatakse vahelduva eduga tema "tõsielu"sarja "Lawman", kus ülekaaluline Seagal ähkides ja puhkides kuriteo paika jõuab. Peale seda, kui pärispolitseinikud on pätil käed raudu löönud. See, et tema suureks sõbraks ja eeskujuks Putin on, pole midagi erilist. Teine meiekandi kloun, Dennis Rodman, kurameerib ju Põhja-Korea Kim Jong Un´iga.

Augustibluusil muuseas esineb minu hea sõber Coco Montoya Californiast. Tõeline džentelmen ja virtuoos, selline tagasihoidlik muhe hiiglane. Selgituseks niipalju, et mulle endale bluus ja džäss eriti ei meeldigi, kuna see tundub olevat muusikutele endile lõbusam kui publikule. Ise olen diskopepu ja Rammstein, Sigur Ros, Trace Adkins, Nik Kershaw, David Bowie, Snoop Dog, Annie Lennox, Nina Hagen ja ooperiaustaja. Aga Coco on fantastiline, palun tervitage teda minu poolt!

Inglise keeles on selline väljend nagu "pussywhipped", mis pealiskaudselt maakeeli tähendab "tallaalune", aga see, kes keeli paremini mõikab, taipab selle ütluse ekstramahlasust. Olen sellel teemal tihti kirjutanud. Paljud naised panevad oma mehi proovile. Kaagutavad ja näägutavad. See on mehisuse tuleproov. Kahjuks paljud mehed usuvad, et mida enam nad naisele vastu tulevad, seda paremaks kooselu muutub. Tegelikult on see lõks. Naine undab täpselt nii palju, kui mees seda lubab ja kompab nii oma piire, lootes, et mees nad paika paneks. Enne, kui mõni feminats nüüd minestama hakkab ja oma poisipea valusalt ära lööb, ma selgitan: ma ei pea silmas šovinistlikke despoote, kes arvavad, et naised nende teenijad või mingil määral alamad on. Respekt peab olema välja teenitud eeskuju ja tõestatava julguse, tugevuse ja tarkusega, mitte niisama pröökamisega. Mina ise küll ei sooviks endale kunagi meest, kes minust rumalam, laisem ja lollim oleks.

Sõber ja kolleeg Nikola Tamindzik, New Yorgi tunnustatud fotograaf, kirjutas hiljuti Facebookis Coldplay viimatist plaati kuulates Chris Martini kohta nii (peale seda, kui Chris Martin ja Gwyneth Paltrow sooritasid "concious un-coupleing" ehk siis maakeeli vist "teadvustatud lahkupaaritumine"???): ''See, et Gwyneth Paltrow enam osa sinu elust ei ole, tundub nagu oleks 14-sentimeetrine sellerivars sinu tagumikust kirurgiliselt eemaldatud. Sa peaks juubeldama! Sinu viimane plaat ei peaks olema enam melanhoolne, vaid terve seeria honky-tonk mazhoorseid tempokaid klaveriklimberdusi, pealkirjadega "Juhhei!" ja "Jumal tänatud, lõpuks ometi vabadus!" ja "Ma ei pea enam endale hommikusööki ainult kiudainetest heegeldama!" , kõik see kahest käest korraga lakke paugutatud püstolilaskude saatel.

Kogu see värk haakub hiljuti ilmnenud hipsterite dilemmaga, kes endale peavad kirurgiliselt habemeid siirdama laskma. Testosterooni tase langeb, kuna piimatoodetes ja isegi joogivees leidub tihtilugu lubamatult kõrgeid estrogeeni protsente. Suurte kommertsfarmide jääknähud. Teadlased oletavad, et koguni 80% Ameerika jõgedest on risustatud farmide äravooluveega. Estrogeeni aga kahjuks ei eemalda tavalised filtrid. Isastel kaladel on täheldatud muret-tegevat mutatsiooni: mõlemate suguorganite arengut ehk hermafrodismi. Ehk saaks sellisest kalast kooseluseaduse pooldajate maskott? Nali naljaks, aga matšomehed tuleks loodusliku kaitse alla võtta, enne kui munad ainult muistendiks saavad.