MUUSIKA ASEMEL SKANDAALID: 1980ndatel tuntuks saanud muusik Chris Kelmy pole viimastel aastakümnetel muusikalises plaanis silma paistnud, küll aga pakub ta tööd päästjatele ja politseinikele.Foto: Itar-tass
Inimesed
30. juuli 2014, 07:00

Purjus muusik Chris Kelmy päästeti Jūrmalas uppumissurmast (1)

Vene pop- ja rokkmuusik Chris Kelmy (59) oleks möödunud pühapäeva õhtul Jūrmalas peaaegu uppunud. 1980ndatel hitiga "Öörandevuu" kuulsaks saanud laulja elu päästis rannas parajasti puhkust veetnud politseinik Oleg Batov, teatas uudisteportaal Kasjauns.

Politsei pressiteenistusest teatati, et intsident toimus 27. juulil kella 18 ajal õhtul Bulduri piirkonnas: puhkusel olnud korravalvur pani tähele, et inimene on hädas ja sööstis talle appi; 59aastane alkoholijoobes kannatanu viidi haiglasse.

Politsei ei avaldanud surmasuhu sattunud mehe nime, kuid portaali Kasjauns andmetel oli tegemist ei kellegi muu kui Chris Kelmyga.

Mees jäi oma napsitamisega "Uue laine" laulukonkursil silma juba paar päeva varem – reedel, kui korraldati Alla Pugatšova loomingule pühendatud õhtu. Kelmy oli Dzintari kontserdisaalis nii purjus, et tuigerdas ja kukkus inimestele otsa.

Lõpuks toimetasid turvmehed ta väravate taha. Pealtnägijate sõnul ei tõmmanud see aga Kelmy peohoogu maha ning ta seadis sammud alkoholipoodi. Sealt väljudes oli tal käes väike šampanjapudel ja mees läks uusi seiklusi otsima.

Kelmy sattus uppumisohtu ka 2010. aastal Mustas meres Gelendžikis. Seegi kord oli tegemist õnneliku õnnetusega. 2013. aasta detsembris päästeti ta aga Moskva basseinist, kus ta sai ootamatult krambid. 

Tänu oskuslikult tegutsenud meedikutele päästeti ta elu. Kelmy on paraku tuntud ka roolijoodikuna. 2012 aasta märtsis tabati ta purjuspäi Moskvas ringi sõitmas – ehkki ta oli samasuguse rikkumise eest juhuloast juba ilma jäetud.

Tänavugi suutis ta 11. juulil tekitada Moskvas avariiohtliku olukorra, olles taas napsisena rooli istunud.