Diskoteka Avarija solist Aleksei Serov saabus laulukonkursile «Uus laine» Tallinnast koos oma tütre Polinaga, oma kolmanda lapsega. Lauljal on eelnevatest abieludest kaks poega – Mark ja Richard. Foto: MATI HIIS
Inimesed
25. juuli 2014, 07:00

Vene bändi Diskoteka Avarija solist: Eestis ei tee venelastele keegi liiga! (36)

"Ma armastan Eestit, venelastele ei tehta siin liiga. Kõik need jutud, et siin piiratakse venelaste õigusi ja neid rõhutakse, ei vasta absoluutselt tõele. See kõik on väljamõeldis. Poliitmängud. Tavalistel inimestel on oma elu, poliitikutel oma," on Vene popbändi Diskoteka Avarija solist Aleksei Serov (39) igati rahul, et on sidunud oma elu Eestiga.

"Ma elan Tallinnas 2000. aastast peale. Sattusin siia nii, et armusin ja abiellusin. Ma olen kolm korda abiellunud. Kaks viimast abielu on olnud Eestist pärit naistega –Lena ja Irinaga," rääkis Serov Õhtulehele Jūrmala laulukonkursil "Uus laine".

Vene meedia kirjutas läinud suve lõpus, et Serov abiellus Irinaga Tallinnas Vene saatkonnas, kuid mees lükkab väite ümber. "Ei, abiellusime ikka tavalises perekonnaseisuametis 12. augustil. Me ei tahtnud suursuguseid pulmi pidada ning tseremoonial ei olnud peale meie ja meie laste kedagi," meenutab Serov pulmapäeva. "Me panustasime pulmareisi ja sõitsime Itaaliasse, see oli väga ilus reis."

Võttis tütre Jurmalasse kaasa

"Mina ja Ira elame Tallinnas, võib ütelda, et Ira on pooleldi isegi eestlanna. Ta oskab eesti keelt väga hästi tänu oma Saaremaa vanaemale, tema juures veetis Ira lapsepõlves palju aega," on Serov rõõmus, et naine oskab eesti keelt. Laulja sõnul on tema lemmikkohad Tallinnas Pirita ja Kadriorg. "Ma viibin Tallinnas kaks-kolm korda kuus. Päris tihti. Sõitsin praegu Jūrmalasse koos meie ühise tütre Polinaga. Esinemisest vabal ajal käin temaga mererannas. Oleme siin kaks päeva ja sõidame koos tagasi Tallinna, kuhu ma kavatsen veel kolmeks päevaks jääda ja temaga aega veeta." Muusik ei välista ka püsivalt Eestisse jäämist: "Võib-olla vanaduses kolin lõplikult Tallinna elama, kes teab. Seoses praeguse tööga ei saa seda kahjuks teha."

Vene poptäht kiidab ka Eesti muusikuid. "Mulle väga meeldib eesti muusika, näiteks Ivo Linna on ülikõva. Režissöör Hindrek Maasik ehk Masa, kes on teinud ka meie muusikavideod, on mind Eesti muusikaga kõvasti kurssi viinud. Noortest meeldib mulle Tanel Padar. Tal on selline rock’n’roll’i hing sees: ta laulab väga hästi ja teeb laval tõelist šõud. Mulle meeldib veel Apelsin, Vanilla Ninja, kes on lahedad plikad. Peab ütlema, et Eestis on väga professionaalsed ja andekad muusikud."

Kritiseerib Läti ministri skandaalset keeldu

Miks Diskoteka Avarija esineb iga aasta "Uuel lainel"? "Esiteks kutsutakse. Teiseks, meile lihtsalt meeldib siin esineda. Jūrmala on minu jaoks hea-tuju-koht. Mulle meeldivad muusikud, kes siin esinevad. Inimesed ootavad seda sündmust, vaatavad seda televiisorist. See on aastasündmus." Serov ei usu ka, et vanameistri Raimonds Paulsi lahkumine konkursilt mõjutab selle taset. "Väga halb, et "Uue laine" üks asutajaid läks ära, kuid mida teha – see on tema isiklik otsus ja õigus," austab ta Paulsi otsust. Samuti leiab ta, et edukas esinemine laulukonkursil ei taga edu tulevikus. "Kahjuks ei ole Vene meelelahutusäris piisavalt häid produtsente, kes aitaks artisti järgmisele tasemele ja leiaks talle tõelisi hitte."

Seda, kas "Uuel lainel" võiks pöörata rohkem tähelepanu Läti muusikale, nagu on seda soovinud Pauls, peab Serov äriks. "Kui selline nõue oleks olnud kohe algusest peale, siis miks ka mitte. Mul poleks midagi selle vastu, et laulda Läti hitte. Kuid turg on selline, et venemaalased ei tunne ju Läti esitajaid. Kas Vene kuulajale oleks see huvitav? Ei! Kuna "Uus laine" toimub Lätis, siis tõesti võiks kohalikku muusikat rohkem sisse tuua, kuid ärilises mõttes ei saaks seda liiga palju teha."

Kobzonile, Gazmanovile ja Valeriale kehtestatud sissesõidukeeld Lätti oli aga laulja arvates ebademokraatlik. "Ma ei ole oma silmaga näinud ühtegi sissesõidukeeldu kinnitavat dokumenti. Need on poliitilised mängud. Läti on sõltumatu riik ja see, mida ta teeb, on tema asi. Kuid tekib küsimus, kus on demokraatia? Miks inimene satub musta nimekirja sellepärast, et ta on avaldanud oma arvamust? See, et keegi midagi ütles Venemaa kaitseks, ei tähenda ju, et ta on Euroopa vastu."

Diskoteka Avarija solist Aleksei Serov saabus laulukonkursile "Uus laine" Tallinnast koos oma tütre Polinaga, oma kolmanda lapsega. Lauljal on eelnevatest abieludest kaks poega – Mark ja Richard.