SÕPRUSE POOLT: Läti laulja Laima Vaikule poseerimas «Uue laine» kulisside taga Vene laulja Leonid Agutiniga. Foto: MATI HIIS
Inimesed
25. juuli 2014, 07:00

Laulja Laima Vaikule skandaalist Jurmalas: ärme muutu haukuvateks koerteks, jääme sõpradeks! (20)

"Inimesed ei tohiks omavahel tülitseda ja segada poliitikat muusikasse. Ärme muutu haukuvateks koerteks, vaid jääme sõpradeks," kommenteeris Läti laulja Laima Vaikule (60), Jurmalas peetava laulukonkursi "Uus laine" pikaajaline žüriiliige, Läti välisministeeriumi kehtestatud sissesõidukeeldu kolmele Vene artistile.

Vaikule ütles telefoni teel, et ei soovi seda poliitilist otsust kommenteerida: "Ei taha üldse poliitikast rääkida. Igal inimesel on oma arvamus, minu meelest ei ole see pädev, kui muusik hakkab kommenteerima poliitikat," selgitas laulja. "Ma ei taha kellegagi tülitseda, ei taha selles osaleda," ütles Vaikule. "Minule ei ole tähtis, mis riigist inimene pärit on, mis rahvusest ta on ja missugused on tema poliitilised vaated. Minule on tähtis see, et ta oleks hea muusik." Vaikule meelest võiksid inimesed jääda oma liistude juurde. "Kas see sündmus mõjutab "Uue laine" edaspidist käekäiku ja kas konkurss toimub järgmisel aastal Jūrmalas, ei tea me keegi, kuid ma loodan, et see ebameeldiv sündmus vaibub ning kõik jäävad omavahel sõpradeks."

Laimal on erakordselt kahju, et Raimonds Pauls, kes oli varem koos temaga žüriis, ei soovinud enam konkursist osa võtta: "Öeldakse küll, et asendamatuid inimesi pole olemas. Ma lükkaks selle väite ümber. Pauls on erakordne artist."