Foto: AFP / Scanpix
Müstika
24. juuli 2014, 10:55

FOTOD: Indias eemaldati noormehelt 232 hammast! (18)

Indias eemaldasid kirurgid teismeliselt noormehelt ühtekokku 232 hammast ning nad usuvad, et see peaks olema hetkel lausa maailmarekord, kirjutab The Guardian. 

17-aastane Ashik Gavail tekkis turse paremal pool alalõuas ning ta otsustas pöörduda meditsiinilise abi saamiseks kohaliku linna JJ haiglasse. Läbivaatusel leidsid arstid, et noormehel on raskekujuline odontomahaigus, ütles hambaarst Sunanda Dhivare-Palwankar.

"Opereerisime esmaspäeval ning me arvasime, et see on üsnagi lihtne operatsioon, kuid see kestis pea seitse tundi. Kui me lõualuu avasime, leidsime sealt tohutul hulgal hambakogumeid," ütles ta.

Pärast eemaldamist leidsid nad veel nii öelda marmorit meenutava kogumi, mis tuli neil sõna otseses mõttes välja raiuda ning eemaldada seejärel ka killud.

Ashiki isa Suresh Gavai ütles, et terve pere oli tõsiselt mures, kuna nad arvasid, et paistetuse näol võib olla tegemist pahaloomulise kasvajaga.

Dhivare-Palwankar ütles, et varasemalt on üles täheldatud maksimaalselt 37 hammast, mis on inimese suust välja tõmmatud. Nüüd aga loendasid nad ühtekokku 232 hammast, mis Ashiki suust välja tõmmati.

"Ma usun, et see võib olla maailmarekord," ütles ta.

Gavai lõualuu struktuur operatsiooni ajal viga ei saanud, mis tähendab, et see peaks paranema korralikult ilma, et kirurgid eriliselt sekkuma peaksid.