MÖLL PUGATŠOVA ÜMBER: Melu laulja Alla Pugatšova ümber pole vaibunud ka pärast seda, kui ta otsustas lauljakarjääri lõpetada. Inimestele pakub endiselt huvi nii tema muusika kui ka eraelu. Ehkki varem kirjutati, et staari on oodata Jūrmalasse koos oma kaksikutega, jättis ta lapsed koju ning saabus Lätti vaid abikaasa Maksim Galkiniga.Foto: MATI HIIS
Inimesed
24. juuli 2014, 07:00

Alla Pugatšova kolme Vene laulja sissesõidukeelust Lätisse: kahju, kuid pidu peab jätkuma! (31)

Kolme Vene laulutähe musta nimekirja kandmine tõmbas Jūrmala laulukonkursil meeleolu alla

"Kahju muidugi, et osa lauljaid ei saanud tulla, kuid pidu peab jätkuma!" andis Jūrmala laulukonkursile "Uus laine" valges limusiinis vuranud Vene laululegend Alla Pugatšova napi kommentaari Läti välisministri kehtestatud sissesõidukeelule, mis puudutab kolme staari.

Läti välisministri Edgars Rinkēvičsi otsuse järgi pole lubatud määramata ajani reisida Lätti estraadilauljail Oleg Gazmanovil, Jossif Kobzonil ja Alla Perfiloval, kes on tuntud esinejanime Valeria all. Kõik kolm pidid astuma üles külalistena Jūrmala laulukonkursil.

Pugatšova saabumine "Uuele lainele", mille muusaks teda aastaid peeti, tekitas aga publiku ja ajakirjanike seas tõelist furoori. Korraldajate peale solvunud diiva pole oma nägu laulukonkursil pärast 2009. aastat näidanud, kuid tegi tänavu erandi.

Dzintari kontserdisaali juurde sõitnud valge limusiin ei jõudnud veel peatudagi, kui ajakirjanike parv teda piirama asus.

"Alla, sa oled kõige ilusam!" hõigati talle rahva seast. Limusiinijuht vajutas seepeale gaasi ja põrutas lavataguste ruumide poole, ajakirjanikud tormasid järele. Piirdeaia taha kogunenud rahvamass purskas naerma.Tsirkust jätkus ka edasi.

"Paremalt, vasakult, oleme piiramisrõngas – kõik!" viskas nalja limusiinist väljunud Vene koomik, Alla abikaasa Maksim Galkin ning aitas naise läbi ajakirjanikehulga lava taha oma grimmituppa peitu minna.

Õhtulehe küsimusele, kuidas käsi käib ja kuidas rongireis läks, vastas Alla vaikselt: "Suurepäraselt!" Rohkem sõnu tema suust ei tulnud. Laulutäht oli märgatavalt halvas tujus.

"Mis kleiti te kannate?" hõikas keegi. "Ilusat!" naeris Galkin ja kadus koos Allaga grimmitoa ukse taha. Sinna nad terveks kontserdiõhtuks jäidki.

Et paarikest keegi ei segaks, keeras Pugatšova pikaajaline abiline Jelena Tšuprakova ukse väljastpoolt lukku. Prominendid otsustasid sealt väljuda alles pärast pidulikku kontserti, kus esinesid kümned Vene staarid.

Endiselt halvas tujus Pugatšova tormas koos Galkiniga grimmitoast välja ja võttis suuna auto poole. Ajakirjanike küsimuse peale, miks ta otsustas Jūrmalasse pärast mitmeaastast pausi tagasi tulla, vastas Pugatšova enne limusiini istumist vihaselt:

"Miks te kõik arvate, et ma läksin korraldajatega tülli, see kõik on jama!" Lõi auto ukse pauguga kinni ja sõitis koos abikaasaga minema.

Staarid, ehitusmehed ja turvakoerad

Jūrmala laukonkurssi pole põhjuseta peetud suursuguseks glamuuripeoks. Varasematel aastatel on korraldatud uhkeid avamistseremooniaid punase vaiba üritusega, kus laulustaarid jalutasid rahvamasside ees mere äärest Dzintari kontserdimaja poole: tervitasid kõiki, tegid ühispilte ja jagasid autogramme.

Hiljem jagus kõigil aega ka pressi jaoks. Tänavu oli kõik teisiti. Sõbralik ja avatud atmosfäär oli kuhugi kadunud.

Võib-olla põhjustas selle lahvatanud skandaal, võib-olla oli korraldus lihtsalt käest läinud. Kohati jäi mulje, et Igor Krutoi korraldab rikkurite peona tuntud üritust esimest, mitte kolmeteistkümnendat korda.

Loetud minutid enne šõu algust vehkis laval mitu põrandalappidega naist, ehitusmehed sättisid dekoratsioone lakke, vipitsooni juures pandi viimasel hetkel üles suurt telki; peasissekäigu juures, kust sisenesid külalised ja tähed, riputati plakateid, mille taustal pildistada.

Kuhu ja kuidas neid panna, ei teadnud seal küll ükski mees. Turvamehed küsisid teineteiselt, keda nad tohivad sisse lasta ja keda mitte. Kaks tundi varem toimuma pidanud turvakontroll hundikoertega viidi läbi alles siis, kui osa külalisi oli juba saabunud.

Sissesõidu juures, kus pidulikult riietatud naised ja mehed väljusid luksuslikest autodest, jooksid samal ajal mööda ehitusmehed ja muud töötajad kilekottide ja toidukarbikestega. Fotograafide küsimuse peale, kus oleks kõige parem saabuvaid inimesi pildistada ja kust nad sisenevad, nähvas korraldamise eest vastutav mees: "Mis see teie asi on!"

Baskov säras uue kallimaga

Suurimad staarid, nagu Alla Pugatšova, Filipp Kirkorov, Valeri Leontjev ja Laima Vaikule vilistasid pidulikule algusele ning igaüks saabus märkamatult veidi enne oma esinemisaega. Õigel ajal ja heas tujus saabus üritusele tuntumatest nimedest vaid laulja Nikolai Baskov.

Mõni tund enne sõu algust närviliselt telefoniga rääkinud ja väikest sinikat silma all päikeseprillidega varjanud Baskov säras avamistseremoonial täies hiilguses, käevangus kaunis brünett Sofie.

"Mul on ligi 180 kostüümi, mul ei ole raske hea välja näha," naljatas Baskov. "Kusjuures mul ei ole vaja palju aega, et sellisele üritusele nagu "Uus laine" end üles lüüa – mul kulus selleks kõigest 20 minutit, aga minu kaaslanna kulutas sellele kaks tundi!"

Ajakirjanike küsimusele, kuidas Sofie ta südame võitis, vastas mees, et talle meeldivad saledad brünetid.

"Kõik naised, kellega mul on lähedased suhted, meenutavad välimuselt väga kõvasti minu ema," avameelitses Baskov.

"Me tutvusime Sofie’ga septembris tema sünnipäeval Moskvas meie ühiste sõprade kaudu." Millega võitis ta Nikolai südame? "Milleks küsida nii rumalaid küsimusi, vaadake teda!" naeris laulja, viidates oma kallima kaunile välimusele. Sofie sõnul seob teda Baskoviga ei midagi muud kui puhas armastus.

Sama halvas tujus kui Alla Pugatšova, oli ka tema endine abikaasa, laulja Filipp Kirkorov. Kui mees on tavaliselt koos oma isaga üks Jūrmala tõmbenumbreid, siis tänavu eelistas ta saabuda peole märkamatult ja pärast esinemist ignoreerida ajakirjanikke.

Lava taha läinud staar ei soovinud kellegagi suhelda, tema turvamehed käitusid agressiivselt, lükates meediaesindajaid peaaegu pikali.

Ülejäänud tähed, nagu laulja Valeri Meladze, laulja Anna Semenovitš, kes oli üks õhtujuhtidest, Serebro, Diskoteka Avarija, Boriss Moissejev, Leonid Agutin, Timur Rodriguez, ürituse peakorraldaja ja helilooja Igor Krutoi, humorist Vladimir Vinokur, Venemaa ihaldusväärsemaiks pruudiks nimetatud laulja Njuša, kes sõitis kohale punase Ferrariga, ei teinud oma saabumisest suurt numbrit ning mõni neist jalutas Dzintari kontserdisaali üsna märkamatult.

Kogu ürituse peateema oli Kobzonile, Gazmanovile ja Valeriale kehtestatud sissesõidukeeld ning iga muusiku käest küsiti, mida nemad asjast arvavad.

Ei jäänud tähelepanuta ka Ukraina ja Venemaa keerulised suhted: Ukraina duett Potap ja Nastja poseerisid Ukraina lipuga ja propageerisid sõja asemel rahu ja armastust.