Raimonds Pauls.Foto: ARNO SAAR
Inimesed
24. juuli 2014, 07:00

Raimonds Pauls: mul on hea meel, et lahkusin "Uuest lainest" (11)

"Tegin õigesti, et otsustasin lahkuda "Uue laine" žüriist ja loobusin ka korraldamisest. Vaatasin seda üritust eile televiisorist… Minu meelest peaks seal midagi kardinaalselt muutma," on vanameister Raimonds Pauls kriitiline.

Jūrmalas peetava laulukonkursi "Uus laine" taaselustas Pauls 13 aastat tagasi koos helilooja ja muusikaprodutsendi Igor Krutoiga.

"Midagi peaks ometi muutma, aastast aastasse on konkursil ühed ja samad näod ja tümpsulaadne muusika. Mitu korda me oleme seda kõike näinud?" küsib Läti helilooja.

Laulufestivali repertuaar on liiga üksluine ja muusikaliselt alla igasugust arvestust.

"Minu meelest oleks mõistlik mängida ka rahulikumat, meloodilisemat muusikat, miks mitte isegi folkmuusikat. Laval peaks minu meelest olema ikka elus inimesed. Mulle ei meeldi ka see, kuidas õhtut juhitakse, aga nagu öeldakse: kes maksab, see tellib ka muusika."

Küsimusele, mida ta arvab sellest, et Läti välisminister ei lubanud riiki Vene lauljaid Jossif Kobzoni, Oleg Gazmanovit ja Valeriat, vastab Pauls, et ta ei taha rääkida poliitikast.

"Ma ei taha seda isegi kommenteerida. Need küsimused peaks esitama meie välisministeeriumile, miks nad seda tegid ja milleks seda vaja oli, teavad vaid nemad ise," selgitas Pauls.