Igor Krutoi.Foto: MATI HIIS
Inimesed
24. juuli 2014, 07:00

"Uue laine" peakorraldaja: leppisime Paulsiga kokku, et sellest ei saa poliitilist üritust (2)

"Kui me taaselustasime Raimonds Paulsiga nõukogude ajast pärit ürituse ja panime sellele nimeks "Uus laine", leppisime esimese asjana kokku, et väldime poliitikat. Ma ei varja, olen väga nördinud, et sel aastal kukkus see teisiti välja. Teoreetiliselt võib see olla viimane "Uus laine" Jūrmalas," ütles Läti laulukonkursi peakorraldaja Igor Krutoi.

"Kui ma kuulsin esimest korda, et Kobzon, Gazmanov ja Valeria said sissesõidukeelu, tahtsin kõik kuradile saata, aga mõeldes hiiglaslikule telepublikule ja inimestele, kes on juba piletid ostnud, ei saanud ma muidugi seda teha," on Krutoi löödud Läti välisministri otsusest kanda kolm lauljat musta nimekirja.

Küsimusele, kas laulukonkursile on oodata Paulsi, kes loobus "Uue laine" korraldamisest, vastas Krutoi, et pole viimast kutsunudki.

"Ta on ammu rääkinud, et ei soovi enam osa võtta. Ma pole teda kutsunud, sest tean, et tema vastus on kindel ei. Kuid ma kavatsen talle helistada ja kutsuda oma juubelile."

Küsimusele, kas Alla Pugatšova nõusse saamine, kes on ignoreerinud Jūrmala laulukonkursi 2010. aastast peale, oli raske, vastas Krutoi: vastupidi, see oli väga kerge.

"Me naeratasime teineteisele, kallistasime ja hakkasime tööd tegema."

Krutoi sõnul ei kavatse ta mingeid meetmeid seoses Läti välisministri otsusega ette võtta.

"Kas teeme nii, et ei lase enam Laima Vaikulet Venemaale? Muidugi ei. Mina olen vaid selle poolt, et minu kodumaal esineks võimalikult rohkem lätlasi – see ongi meie vastulöök," jäi suurprodutsent sõbralikuks.