Inimesed

Merle Liivak kolib tagasi Tallinna: praegu on õige hetk tagasi tulla (28)

LISA KOMMENTAAR

Kusti24. juuli 2014, 12:33
Kolin kahh.Merle juurde elama.
lugeja :)23. juuli 2014, 18:49
Soomaal avatakse kahepäevane Kahvliahvi kohvik Kahvliahvi metsakohviku ala kunstiline kujundaja Hannes Praks käis enne festivali Raudna jõe ääres asuvat Karuskose metsavahi metsamaja üle vaatamas.
Kahvliahvi metsakohviku ala kunstiline kujundaja Hannes Praks käis enne festivali Raudna jõe ääres asuvat Karuskose metsavahi metsamaja üle vaatamas.
Foto: Merle Liivak
See, et kohvik avatakse linnatänava asemel Soomaa metsades, ei tulene suurest rendihinnast, vaid on Kahvliahvi metsakohviku eestvedaja Merle Liivaku teadlik valik.
«Mulle oli see loomulik samm – tulla lähemale keskkonnale, kust meie toit pärineb,» selgitas poolteist aastat Soomaal elanud Liivak minifestivali asukohavaliku tagamaid.
Laupäeval on festivalil kavas kokakooli ja toidukujundamise töötoad, lisaks kontserdid, kunstinäitus ja filmivaatamine. Toomas Läätse metsakohvik jääb avatuks pühapäevani. Lisaks lubab festivali korraldaja üllatusi.
Peakorraldaja hinnangul moodustavad toiduelamuse tooraine ning toidu valmistamise ja taldrikule paigutamise viis, aga ka õhkkond, kus söömise ajal viibitakse. Seepärast lähenetakse toidule kui terviklikule elamusele, pakkudes inspireeriva keskkonna ehk metsa kõrvale head muusikalist elamust. Ei unustata ka mängulisust.
«Meie kokakooli on lapsed oodatud toiduga mängima,» ütles Liivak. Nii õpivad väikelapsed tema hinnangul toitu tundma. Liivak loodab, et laupäevane kokakool aitab linnapered köögist välja tuua ja annab mõnusa võimaluse looduses koos aega veeta.
Festivali soode ja rabade vaheline asukoht pakub folgipidustustelt lahkujatele tavapärasest erinevat tagasiteed. «Selle asemel et minna mööda suuri maanteid kohe koju, võib läbi põigata Karuskose metsavahitalust,» ütles Merle Liivak ja lubas kohaletulnutele hulga elamusi. Näitena tõi ta välja arhitektist elukaaslase Hannes Praksi disainitud festivali piirkonda, omavurritatud Soomaa mett, ehtenäitust kasvuhoones ja kontserti muusikult, kes esineb harva. Lastesõbralikul ja meeldejääva nimega Kahvliahvi festivalil saavad kõige pisemad muu hulgas mustikapiima juua, toiduga taldrikutele maalida ja hea ilma korral rabalaukas sulistada.
«Ma usun sellesse hullumeelsena tunduvasse ideesse,» lausus Liivak naerdes. Saadud tagasiside põhjal paistab, et tema välja käidud kontseptsioon pakub inimestele huvi. Siiski arvas ta, et paljud, kes tahavad tulla, kohale ei jõua. Pea kaks aastat perega Soomaal elanud Liivak teab, et linnainimesel pole mugav metsa tulla. Seepärast ootavad korraldajad rohket osavõttu kohalikelt.
ah23. juuli 2014, 18:35
Parem tunnistagu üles, et ei viitsi nii palju majapidamisega tegeleda nagu maamaja nõuab.
to appi23. juuli 2014, 18:18
mis hakata peale mehe iluga...paned potti voi maksad arveid.ma hindan mehe juures tarkust,osavust ja tookust.hea haridus ei tee ka paha,ilul pole kull mingit tahtsust
Trendikas? Moodne? Seksikas??23. juuli 2014, 15:18
Tallinn oleks nagu mingi imede maa. Mujal maailmas käiakse 200 kiltsa tööl ja ei ohi keegi, siin oleks Viljandi justnagu teispool maakera.. Liiga mugavaks lähevad need trendiinimesed.
appi23. juuli 2014, 14:34
Maailma koledaima mehege abielus, hirmus.
aga mis om mehel püksis???26. juuli 2014, 07:18
MIKS appi??? Aga mehel om mida naisele pakkuda,, et olla õnnelik!
Tean palju naisi ,,kelle mehe välimus on kehvake,,,
Aga naised ,,voodis om ikka kõvem mees,, mees isegi suudab rohkem,,
velts23. juuli 2014, 14:23
täitsa savi kus elab .ka hapukurgi hooaeg on alanud?????
ma aitan23. juuli 2014, 13:48
kui maal moekunstnikul paber ja pliiats otsa lopevad siis soovitan jaa jkkagi maale vota ahju alt sytt ja joonista koik plangud tais nagu nyyd ju moes on vot nii on lood. linnas aga iga tibi kes enesele mone rriidetyki ymber seob on enda arvates moekunstnik valmis vahel isegi jube vaadata
villu23. juuli 2014, 13:39
pohui see liivak... kus on uudised saagimist?
Viljandimaa23. juuli 2014, 12:30
Praegu hakkavad just tomatid punaseks minema, kurgid ka olemas ja tema läheb linna. Till kerkib ja hernes tahab kepp. Aga paistab, et laisk inimene, peenraid ei ole, maal igav, siis tehti ajaviiteks lapsi
inimene;)23. juuli 2014, 11:02
Las inimene teeb, mis tahab,kolib maalt linna või vastupidi, miks sellest nii suurt numbrit teha.Pealegi ongi lastega linnas kergem ja võimalusi rohkem.Pealegi ei peagi maaelu igaühele sobima,nagunii on seal palju joodikuid ja midagi seal teha ka pole.
...23. juuli 2014, 11:46
Erinevalt Tallinnast on maa joodik sust väga kaugel ja sa ei pea igapäevaselt tema kõrval ühistranspordis istuma. Teha on liigagi palju, sest maal elamine tähendab aeda ja maa-ala, mida tuleb korras hoida.
tibu23. juuli 2014, 10:09
no tema siin veel puudus...
23. juuli 2014, 09:48
SOOVIN PALJU ÖNNE TALLINNASE KOLIMISEL. KAS ON VAJA AIDATA KOLIMISEL MA TULEN KIIRESTI NAGU VÄLK APPI.
w23. juuli 2014, 09:35
Tundmatuid inimesi peabki korralikult tutvustama.Nimi,ametikoht-ka kaasa oma-ja mitu last on.Väga öige.
Jaska23. juuli 2014, 09:30
Eks neid meedia nautlejaid ikka on.Tõeline tegija elab nii maal kui linnas ja teda tuntakse.Rohkem tegusid ja vähem juttu siis on kõik korras.
23. juuli 2014, 00:46
issver ja kolib linna.ma ei saa magada ka.kuigi ma ei tea kes see kõbla on.
aianduskooperatiivi juhataja 22. juuli 2014, 23:10
Avaldan nüüd saladuse - Merle Liivak on moekunstnik ja tuntud naisteajakirja peatoimetaja, igatepidi kena ja hakkaja naine. Vaid viljandimaa aianduskooperatiivist võrsuvad sellised kaunitarid.
ja millega väetati?23. juuli 2014, 09:41
aianduskooperatiivi juhataja22. juuli 2014, 22:48
aianduskooperatiivi juhataja
Muide, meitel on teisigi talente. Kogu küla teab Vabriku-Viiut, kes töötas enne saekaatri sulgemist raamatupidajana. Viiul on Talinas kaks täiskasvand tütart, aga mitte ühtegi poega, kui lapselapsi Kevinit, Ksenofontit ja Kostnerit mitte ligi arvata. Aga kes on Merle Liivak, vaat seda ei tea
imelikud te seal mulgimaal23. juuli 2014, 09:45
eriti nimed,geenifondid ja korstnad...,pole sõnu
aianduskooperatiivi juhataja22. juuli 2014, 22:20
Mu naabrimees Erki Leevike kolib hoopis vastupidises suunas - maale. Ise ütleb, et "praegu on viimane aeg krundilt heina niita, muidu ei paista suvila suure tee peale varsti enam välja". Vaat selline kange mees on Erki Leevike, mu suvilanaaber. Aga kes on Merle Liivak, seda ma ei tea
3lapsega22. juuli 2014, 21:18
linna? õige otsus????????
Mann22. juuli 2014, 21:15
Ahaa...jutt õige, ei ole maad hinges vaid läks kaasa lainega, kus kõik läksid maale. Nüüd aga põdeb, et ei ole varsti keegi. Tulevad uued peale ja Merle Liivak..mida..kes see on ?! ;) Ei ole küll kena parastada, kuid kõik kirevad, et maal elamine oi..olen selleks loodud mega mõnus...kui aga parmude ja sääskedega võidu joostakse või ennast talvel läbi lume üritatakse rammida ja lapsed mööda külmi põrandaid viltidega jooksevad ning esimesed Päikesekiired on kui taevane õnnistus, siis on kiiresti vaja linna minna, sest " töö ootab". Ennem sai ka maalt tööd teha ;) AHAAA
22. juuli 2014, 20:27