Kuressaare linnapea Hannes HansoFoto: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Eesti uudised
22. juuli 2014, 12:41

KUULA UUT LAULU! Kuressaare linnapea Hannes Hanso laulab suvist lugu ja ootab esinemiskutseid! (20)

Eesti linnapeade hulgas on tõusmas uus trend - kui hiljuti üllatas meid oma lauluoskusega Tallinna linnapea Edgar Savisaar, siis nüüd näitab oma vokaalseid võimeid Kuressaare linnapea Hannes Hanso.

Laul, milles Hanso kaasa teeb, kannab nime "Saaremaale" ning räägib - nagu arvata võiski - suvisest Saaremaast. Mõnusalt suvise ja lihtsa viisiga laulus kutsub linnapea kõiki Saaremaale puhkama ja elama. "Loodan, et kõik saavad aru, et tegu on suvise saare naljaga...Jääme põnevusega ootama esinemiskutseid!" sõnab Hanso.

Saaremaad reklaamiv pala, millel on YouTubes juba üle 3600 vaatamise, sündis muusik Taniel Varese ettepanekust linnapeale: "Ühel kenal juunikuisel päeval astus minu kabinetti Taniel Vares ja tegi ettepaneku. Mulle lugu meeldis, eriti osa, mis julgustab inimesi Saaremaale elama asuma."

Laulu mõte ongi kõiki Saaremaad avastama kutsuda. Hanso sõnas, et peab inimeste Saaremaale kutsumist oma pühaks kohuseks: "Oma häälega olen kui elevant portselanipoes - aga midagi pole teha, püha ürituse nimel peab ennast ohverdama! Kuidagi ei taha, et Tallinna linn meie rahva endale rebib ja elu väiksemates linnades ning maal vaikselt hääbub," räägib ta. 

Hanso ise enda muusikalisi võimeid kõrgeks ei hinda: "Laulda ma muidugi absoluutselt ei oska! Pole kunagi laulnud, viisi ka ei pea." Samuti räägib ta, et laulu lindistamine ei olnud üldse nii lihtne, kui pealtnäha paistis: "Tegime lindistuse salmide kaupa, sest kõik korraga ei tulnud kordagi korralikult välja. Päris raske oli. Usun, et mu häält on ka arvutiga hiljem kenamaks töödeldud."

Laulu valmimisel lõid kaasa Saaremaa laululapsed ja paljud teised, keda Hanso video all "ennastsalgava abi" eest tänab.