SÜNNIPÄEVALAPS: Täna saab prints George Alexander Louis aastaseks!Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
22. juuli 2014, 07:00

Aastane prints on poiss nagu ponks! (8)

Täna esimest sünnipäeva tähistavast prints George’ist on aastaga sirgunud sarmikas noorsand, kes astub esimesi samme, ajab oma jutuvada ning on oma kelmika pilguga ära võlunud terve maailma.

Vanaisa Charlesi ja isa Williami järel Briti troonipärilusjärjekorras kolmandal kohal oleval George’il on seljataga seiklusterohke kevad. Aprillis käis ta esimesel ametlikul visiidil – Uus-Meremaal ja Austraalias.

Mängutoas kohalike mudilastega seltsinud George käitus briti kehakeeleeksperdi Judi Jamesi väitel nagu ehtne tulevane valitseja – võttis emme poole vaatamata suuna kõige suurema mänguasja poole ega lasknud teistel tittedel ega plõksivatel fotoaparaatidel end häirida.

Vingete kopsudega võitleja

Cambridge’i hertsogipaar ei salga, et vahel on nende pisipoeg paras pujään.

"Päris vinged kopsud," kuulutas William (32) mullu 23. juulil pojaga haiglast lahkudes. Kuu aega hiljem nimetas noor isa põnni kaklejaks.

"Muudkui vingerdab ja sellega on igavene häda," naeris prints. Austraalia visiidil tunnistas William, et nende pojal on kombeks kell kolm öösel röökida. Kuid ehtsa XXI sajandi isana kergendab prints oma naise koormat ja võtab varahommikuse söötmise vahel enda peale.

George’i sünnipäeva eel rääkis tema ilmaleaitamisest esmakordselt kuningakoja günekoloog sir Marcus Setchell, kes oli koguni pensionile jäämist edasi lükanud, et Kate’ile (32) tähtsal päeval abiks olla.

Just see mees aitas ilmale nii Williami ja tema noorema venna Harry kui ka Williami onu prints Edwardi mõlemad lapsed. Elizabeth II günekoloog on Setchell olnud 1990. aastast saadik.

70aastane Setchell kiitis BBC intervjuus Kate’i sünnitusel toetanud ämmaemandate tiimi, kuid andis mõista, et 14tunnise katsumuse käigus läks tarvis ka tema enda teadmisi.

"Kui inimene sünnitab, on teatud olukordi, mil on vajalik mitte üksnes spetsialisti valmisolek telefoni otsas, vaid lausa samas ruumis, tegelemaks asjaga, mis võib hetkega viltu minna," ütles tunnustatud meedik üksikasju paljastamata.

Kas tulekul on beebi nr 2?

Veteranarstile sööbis igaveseks mällu Kate’i beebiootust ja George’i sündi ümbritsev meediamöll. Esimestel raseduskuudel kannatas Kate hirmsa iivelduse all, mille tõttu ta vajas koguni haiglaravi.

Sünni tähtaja eel võtsid nii meediaesindajad kui ka noorpaari tulihingelisimad fännid St. Mary haigla piiramisrõngasse.

"Tuletasin endale pidevalt meelde, et haigla ümber olevate sadade ajakirjanike surve ei tohi mind mõjutada – vähemalt mitte miinimumist enam."

Kuid Williamit ja tema kaasat nimetab kuninglik günekoloog täiesti tavaliseks terveks noorpaariks, kes tõi ilmale "loodetavasti väga terve beebi".

Kate ja William on tõepoolest nagu iga teine väikelapsega paar. William on tunnistanud, et George’i puudutavates küsimustes on nad tihtipeale abi otsinud Perekooli-laadsetest lapsevanemate netifoorumitest.

Ning nagu paljud aastase lapse vanemad planeerivad nemadki perelisa. George’i sünnipäeva eel levisid kuuldused, et Kate ongi taas lapseootel. Õukond uut rasedust ei kinnita, kuid noortele lähedalseisev allikas ütles ajakirjale People:

"Nad kavatsevad õige pea George’ile õe või venna kinkida, aga ei ütle, millal." Tingimused juurdekasvu soetamiseks on soodsad: William alustab peatselt tööd tema ja Kate’i maakodu Anmer Halli lähistel meditsiinikopteri piloodina.

"Seal on suurepärane peresõbralik keskkond," kinnitab People’i allikas.