VAIMUSTUSES: «Ma paneksin kõigi teiste kostüümid ka selga, kui need mulle selga läheksid!» kiitis koos tütre Annaga moešõul üles astunud Diana Klas nimekaimust moekunstniku loomingut.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
22. juuli 2014, 07:00

Diana ja Anna Klas: meil on pooled riided ja aksessuaarid kahe peale! (28)

"Meil on pooled asjad kahe peale. Me oleme nii suured sõbrannad, et me jagame paljusid asju – näiteks käekotte ja kampsuneid. Kõiki riideid me jagada ei saa, sest mina olen poole paksem kui Anna, aga aksessuaaridega pole mingit probleemi," räägib näitleja ja laulja Diana Klas, kes reedel Diana Denissova moešõul koos tütre Annaga modellitööd tegi.

Reede õhtul esitlesid Baltika moelaval disainer Diana Denissova uut kollektsiooni "Muinasjutt teemal L-I-N-A" tuntud naised oma laste või lastelastega. Modellide seas olid ka Diana Klas ja tema 15aastane tütar Anna, kes kooli kõrvalt modellindusega tegeleb. Kuigi mõlemal on moelavakogemus olemas, polnud nad seni üheskoos moeetendusel kaasa teinud.

Diana ja Anna tunnistavad, et garderoob on neil suures osas ühine.

"Meil on üks must hõlst, mida me mõlemad kleitide ja kostüümide peal kanname. Me küsime alati, et kas täna paned selle sina või panen mina," toob Diana välja nende ühise lemmiku.

Oma sõnul annavad nad teineteisele kogu aeg stiilinõu. "Me küsime üksteise käest kohe, et kuidas see või teine asi mulle istub. Kui me midagi ostame, siis me alati konsulteerime," ütleb Diana.

"Poes käime alati koos," lisab Anna.

Ema ja tütar tunnevad teineteise maitset piisavalt hästi, et julgevad rõivaid kingiks osta. "Kõik on seni täppi läinud," kinnitab Diana rõõmsalt.

Randma-Aru: lapselaps märkab mu huulevärvi

Kohvikupidaja ja kunagine armastatud telediktor Merle Randma-Aru kõndis moešõul käsikäes tütretütre Hanna Sofiaga, kes sai kaks päeva hiljem, pühapäeval, viieaastaseks. Erinevalt mõningatest teistest mudilastest polnud tüdrukukesel mingit lavakrampi.

"Ta laulab ja talle meeldib väga esineda. Ta astus juba kolmeaastasena võistlustel üles," märgib Merle.

"Kuigi Hanna Sofia on väikene, tunneb ta suurt huvi riiete ja enda kaunistamise vastu. Võib-olla isegi rohkem kui üks tavaline temaealine tüdruk. Ta on väga tähelepanelik ja märkab, kui mul on huuled teistmoodi värvitud või seljas ilusad riided. Ta ütleb näiteks: "Nanna, sa näed täna väga ilus välja. Sul on ilus huulevärv"," räägib Merle uhkelt. Talle teeb rõõmu ka see, et väike piiga on temalt kingiks saadud riiete eest tänulik ja oskab neid hinnata.

Merle möönab, et võlgneb oma kiidetud stiilitaju emale.

"Mu ema oli valmisrõivaste kaubatundja, kellel oli äärmiselt hästi arenenud, perfektne maitse. Ta ei eksinud kunagi – ta ei liialdanud ega olnud ka liiga tagasihoidlik. Ta käis alati elegantselt riides. Sellesama on ta pärandanud mulle – ma ei pea pikalt mõtlema, mida selga panna. Ma lähen poodi ja leian õige asja kohe üles. Võin ka mitu kuud mitte midagi leida ja avastan alles siis sobiva riideeseme. Ma ostan vähe, aga kui, siis ma tean, mis mulle sobib. See on nagu emapiimaga kaasa antud," seletab daam.

"Ma loodan väga, et see on ka mu tütrele edasi läinud. Mulle tundub, et tal on umbes samasugune maitse kui minul," ütleb ta juristist tütre Helena kohta.

Merlele oli see juba mitmes kord Diana Denissova moešõul osaleda.

"Tema rõivad meeldivad mulle väga. Ma paneksin täna kantud linaseid riided väga hea meelega selga ka tavaelus. Need olid täpselt minu järgi tehtud. Diana arvestabki iga inimese omapäraga. Tema kollektsioonis ei ole ühtmoodi rõivad, vaid ta on lähtunud kõigi modellide isiksusest," leiab Merle.

Üdini linasest riidest õmmeldud kleidikollektsiooni esitlesid ka filmidiiva Eve Kivi lapselapse Loreeniga, riigikogu aseesimees Laine Randjärv tütre Liinega, modelliagentuuri omanik Beatrice tütar Umaga, Eesti Rotary Keskuse juhatuse liige Sirje Kallasvee lapselaste Nora Brita ja Klaara Britiga, patendinduse spetsialist ja ettevõtja Ljudmilla Gans lapselaste Alisia ja Aureliaga ning ettevõtja Susanna Kütt lapselaps Elleniga.

Lapselaps Alisa võttis näpu otsa ka Denissova ise, kes ütles, et moešõu on tema sünnipäevakingitus iseendale.

Tema ja Merle Randma-Aru lapselaps Hanna Sofia polnud seltskonnas ainsad juulikuu sünnipäevalapsed. Sel kuul tähistavad uue eluaasta algust ka Diana Klas, Laine Randjärv ja Sirje Kallasvee.