Foto: ARNO SAAR
Seisukoht
20. juuli 2014, 18:28

Seisukoht | Eestlane on folgi-, mitte rokirahvas? (3)

Näib, et igas endast lugupidavas omavalitsuses peab olema oma folgifestival: äsja lõppes Hiiu folk, kiiresti tulevad meelde veel Viljandi, Käsmu ja Võru folgid. Küllap on neid veel. Ja tundub, et publikut jagub kõigile.

Ent seejuures ei ole meil mitte ühtegi korralikku rokifestivali. On mõni väiksem, paari kohaliku tähe, heal juhul alla keskmise tuntusega Soome või Läti külalisbändiga ja kasti õlle eest mängivate koduste asjaarmastajatega. Lätlastel, näe, on vähemalt "Positivus", Soomes on täiesti viisaka esinejatelistiga festareid kah üsna mitu... Vaid metal'i-inimestel on Eestis oma ja võimaluste piires täiesti tasemel festival, tänavu juba 13. korda toimunud Hard Rock Laager Vana-Vigalas.

Ei tahaks hästi nõustuda seisukohaga, et eesti rahvas on nii väike, et me ei jaksagi korralike artistidega rokkfestivali teha ja piisab meile lätlaste Positivusest. No vähemalt ühe festivali kannaksime ehk ikkagi välja? Vaadates, millise õhinaga huvilised (mina ise kaasa arvatud) igal aastal kuskile Euroopa teise otsa head muusikat nautima sõidavad – see raha võiks ka Eestisse jääda.