UUS VÄLJAKUTSE: Peale muusikutöö on Teele Viiral nüüd ka nii-öelda päristöö: panna kokku taasavatud lokaali Clazz muusikaprogramm. Clazz on Teelele tuttav koht – see pilt on tehtud aasta tagasi, kui ta esines Clazzi suveterrassi avapeol. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
19. juuli 2014, 10:00

Teele Viira läks päevatööle – Clazzi programmijuhiks (3)

"Mul on kogu aeg olnud peas mõte, et tahaks esmaspäevast neljapäevani midagi muud teha – tunda end asjalikuna ka nädala keskel, mitte ainult nädalavahetustel, kui käin mööda Eestit ringi ja esinen öösiti," räägib lauljatar Teele Viira. Nüüd on mõte teoks saanud – Teele asus programmijuhina tööle Tallinnas taasavatud restoran-klubis Clazz.

"Olin päris pikalt mõelnud, et midagi sellist võiks mu eluteele tulla, aga ei hakanud otsima. Ma olen ju seda universumiusku, et kõik, mis peab tulema, tuleb ise õigel ajal kätte," räägib Teele, kuidas sobiv päevatöö lihtsalt jõudis temani.

"Sain ükspäev Clazzi tegevjuhilt Kristi Punnissonilt kõne. Ta küsis, kas olen nõus endale võtma programmijuhi osa, kui Clazz uuesti avatakse. Muidugi olin ma kohe nõus!" seletab Teele, et uus töö sobib talle nagu valatult, kuna on mõistliku ajagraafikuga ja võimaldab rahuldada suhtlemisvajadust.

"See on väga lahe töö!" rõõmustab ta. "Esiteks tuleb suhelda muusikutega, kellest enamik on minu head tuttavad ja kellega on hea läbisaamine. Teiseks ei ole vaja tõusta varahommikul – kõik muusikud nagunii magavad siis ja polegi kellegagi meile vahetada.

Ma panen iga päev kokku muusikaprogrammi. Meil on seitse päeva nädalas elav muusika ja mina vastutan, et oleks olemas esineja ja kõik sujuks."

Muusikuid valides peab Teele silmas pidama, et jätkuks joon, mis oli Clazzis enne selle ajutiselt sulgemist. "Majas peab säilima sama õhkkond mis varemgi. Meil mängitakse jazz’i, funki, r’n’b-d, peoõhtutel ka house’i. Popmuusikat väga ei kuule. Muusikud saadavad ise kirju, et nad on huvitatud meil esinemisest ja mina vaatan, kes enne käinud on. Nii see läheb."

Astub ka ise lavale

Loomulikult ei kavatse Teele ka ise laulmist jätta.

"Omanikud teadsid sellega arvestada, et ma käin esinemas ja nad lasevad mul ikka nädalavahetuseti edasi laulda," räägib Teele. "Kindlasti näeb mind ka Clazzi laval, kuna vana Clazzi aegadel esinesin ma seal iga kuu ja nii viis aastat järjest. See on mul nagu kodukoht ja seetõttu tunnen end siinsel laval ka päris hästi."

Praegu puhkab Teele Saaremaal ja üks tähelepanelik saarlane nägi teda ringi sõitmas ratastoolis. "Tead, väike suvevigastus tuli, jah, pean nüüd natuke jalga puhkama," tunnistab Teele naerdes.

Möödunud suvel kukkus Teele rulatades nii, et põrutas rindkere ära, ega ta ometi taas rula selga roninud? "Mitte päris, aga väike vigastus on, jah. See läheb kähku mööda ja õnneks saan ma tööd arvutis ka teha."