VEEL NAERUSUISELT KOOS: Lauri Viikna ja Annika Potter kaks aastat tagasi. Annika on varem tunnistanud, et nende kooselu polnud üdini lust ja lillepidu, kuid seni said nad rasketest hetkedest alati ühiselt üle.Foto: Karli Saul
Inimesed
18. juuli 2014, 07:00

"Meie pikk seiklusrohke kooselu Lauriga on lõppenud." (130)

Tivoli- ja tsirkuseärimees Lauri Viikna jättis pere ja läks uue noore kallima juurde.

"See on olnud lapse ja minu jaoks väga raske ja kurb aeg. Kuigi pikaajalises kooselus tuleb ikka ette igasuguseid situatsioone, vaidlusi ja arusaamatusi, oleme need aastate jooksul alati suutnud ühiselt lahendada. Nüüd läks siis teisiti," nendib 19 aastat meelelahutusärimehe Lauri Viikna kõrval olnud Annika Potter nukralt. Juba mõnda aega elavad nad lahus. Mehel on uus nooruke kallim.

Juunist alates on tivolituuri ja tsirkusetuuri korraldajana tuntud ettevõtjat Lauri Viiknat (47) nähtud 20aastase brüneti neidise Victoria Machenaite seltskonnas, samas kui Viikna kauaaegne elukaaslane Annika Potter (44) on üritustel liikunud uhkes üksinduses või sõbrannade seltsis. Lauri ja Victoria on ka sotsiaalmeediasse lembefotosid postitanud. Läinud nädalavahetusel laadisid nad üles selfi, millel nad koos vaid ujumisriiete väel voodil lebavad.

Usaldusväärse allika väitel on nende vahel susisenud juba sestsaadik, kui neiu oli 18aastane, ent senise salasuhte otsustasid nad avalikuks teha hiljuti. Allikas teab ka rääkida, et hetkel Victoria ei tööta, kuigi oma Facebooki profiilis esitleb end ühe toitlustusettevõtte sekretärina.

"Jah, ma kinnitan, et me elame Annika Potteriga lahus," vastab Viikna Õhtulehe pärimise peale ja lisab: "Me oleme seda, muide, teinud iga suvi. Mina olen peaaegu igal aastal maikuust saadik tivoli ja tsirkusega tuuril olnud."

Seekord on lahusolek siiski lõplik. "Sellepärast, et mul on praegu uus suhe," möönab Viikna ja tõdeb, et uue kallima näol on tegu tõepoolest Victoria-nimelise noore naisterahvaga, kuid ei soovi midagi lisada.

"Annikaga on meil veel jätkuvalt ühine ettevõtmine," kirjeldab ärimees oma suhteid endise elukaaslasega.

Nimelt kuulub neile ühiselt Viimsi peokeskus, kus tegutseb Coccodrillo restoran.

Potter: loodan, et isa jääb tütrega suhtlema

"Meie pikk seiklusrohke kooselu Lauriga on tõepoolest lõppenud," kinnitab ka Annika Potter.

"Oma otsused siin elus teeme kõik ise ja nende tagajärgedega tuleb meil lihtsalt edasi elada. Mina ei ole Lauri elu ja tema valikute kommenteerija ega ka selle elu elaja. See on olnud lapse ja minu jaoks väga raske ja kurb aeg," nendib Annika Potter, kellel on Viiknaga keskkoolis õppiv tütar Liisa Johanna.

"Kuigi pikaajalises kooselus tuleb ikka ette igasuguseid situatsioone, vaidlusi ja arusaamatusi, oleme need aastate jooksul alati suutnud ühiselt lahendada. Nüüd läks siis teisiti," ütleb ta suhte karilejooksmise kohta.

"Kindlasti ei seo meid edaspidi üksnes ettevõtlus, vaid 19 aastat mälestusi ja ühine kasvav teismeline laps. Ma loodan väga, et Lauri tehtud elumuutused ei saa isa ja tütre suhtele saatuslikuks," rõhutab Potter.

"Jääme endiselt seotuks ettevõtluse tasandil ja loodan, et mingil eluhetkel suudame ka tavaelus väärikalt edasi suhelda."

2011. aasta oktoobris tunnistas Potter Kroonikale, et masuajal hiilisid nende koosellu pinged. "Tuli rohkem tööd teha, pank pani näpud sahtli vahele. Tulemus oligi, et kogu aeg on ainult pinged ja töö. Mina nägin elu teistmoodi ette. Samas tema kui ärimees ja vastutaja saab aru, et ta ei saa lasta rihma lõdvaks. Mina ei ole oma loomult ülivirk, Lauri tormab sinna-tänna. Ütleb, et võtan liiga spontaanselt," võrdles ta ennast ja elukaaslast.

"Kui ta tuleb koju, siis panen ette, et teeme midagi. Tema on tuuril, mina olen aga viis päeva kodus ja käin siin tööl ja nädala lõpus tahan pulli, nalja ja fun’i. Kui tema tuleb koju, tahab ta rahu, mina aga kodust välja minna, sest mul on olnud viis päeva rahu. Eks sellest meil need arusaamatused tekkisidki," seletas Potter.

Neid lähendas Viikna võitlus kõhunäärmepõletikuga, millele kaasa elades naine ohtralt unetuid öid veetis. Potter arvas, et ilma säärase kogemuseta olekski nende teed ehk juba lahku läinud: "Me olime juba nii erinevates suundades, elasime nii erinevat elu. Viis kuud tema oma tivolielu, mina oma tegemiste keskel, juba harjusid sellega ära."