Märt Avandi. Foto: Arno Saar
Eesti uudised
17. juuli 2014, 12:11

Märt Avandi Seagali esinemise kohta: "Ta ei tohiks meie riigis laulu lahti lüüa!" (171)

Viimastel päevadel on meedias väga tuliselt vaieldud selle üle, kas märulistaar Steven Seagal peaks Augustibluusi festivalil esinema või mitte. 

Seagal on kutsutud festivalile kui tunnustatud ja andekas džässmuusik, kuid veel enam kui tema osalemine lugematutes Hollywoodi filmides häirib eestlasi tõsiasi, et mees on avalikult toetanud Venemaa tegutsemist Ukrainas.  

Teiste kultuuritegelaste seas on Seagali-teemat oma Facebooki lehel kommenteerinud ka Märt Avandi. "See, et nn "Seagali probleem" trükimustal ehk näib koomilisena, ei tähenda, et ta seda päriselt ka on! Kui me kutsume lahkelt endale külla inimese, kes kõvahäälselt pooldab seisukohti, mille järgi sisuliselt on õigustatud ka meie enda riigi annekteerimine, siis kes kurat me ise oleme?!" kirjutas ta. 

Avandi leidis ka, et sõnavabaduse kui mõiste taha pugemine on mugav viis, kuidas peita enda laiskust.

Oma arvamuse võttis ta lühidalt kokku nii: "JAH, härra, kes muude idiootsuste seas pasundab ka, et Vene-Gruusia sõda alustas Gruusia, ei tohiks meie riigis laulu lahti lüüa ja punkt!!!"

Oma sõna ütles sekka ka saatejuht Kirsti Timmer, kes jagas täielikult Avandi arvamust. 

"Arvamus et poliitikat ja kultuuri ei saa siduda. Kust sellise juhmi arvamusega inimesed üldse tulevad? Tekib küsimus, et miks siis meelitatakse kultuuriinimesi poliitikasse? Ja seda rumalat juttu räägivad need, kes nõukaajal elanud. Kuidagi kiirelt ununeb see aeg mõnel," kirjutas ta Avandi väljaütlemisele kommentaariks. 

Timmer lõpetas oma sõnavõtu nii: "Ja minu must-valge maailmapilt selle teema puhul ütleb, et need kes lähevad, ei peaks laulupeol käest kinni isamaalisi laule kaasa laulma."

Seagali Eestisse-tulekut on varem kommenteerinud ka Tõnis Mägi, Jaanus Nõgisto, Aapo Ilves, Mihkel Raud ja Kaur Kender.