Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Inimesed
17. juuli 2014, 07:00

Siiri Sisask: ma ei laula Kuldse Trio kontserdil! (42)

"Paljud on mult küsinud, et kus ja millal ma esinen koos Kuldse Trioga ja mul tuleb selgitusi jagada, et ma ei esine nendega," on Siiri Sisask häiritud, et temalt luba küsimata on ta Kuldse Trio tuuri reklaamis ülesastujana välja hõigatud. "Mina isiklikult seal ei esine ja reklaamis pole ka öeldud, et tegu on parodeerimisega."

Tuuri "Kuldne Trio 40" reklaamil seisab: "Õhtujuht Henrik Normann. Õnnitlema tulevad Jaak Joala, Siiri Sisask, Juhan Parts, Angela Merkel, Mati Murumaa, Peeter Oja, Sepo Seeman jt".

Tegelikult laval Siiri Sisaskit ei näe. Teda kehastab seal hoopis Maia Vahtramäe, kes matkis lauljatari saates "Su nägu kõlab tuttavalt", esitades laulu "Ma ei maga, ma ei söö".

Sisask usub, et tal poleks arvatavasti olnud midagi selle vastu, kui ta nime kasutataks plakatilgi märkega, et kõige taga on parodeerimine. Praegu on aga tema meelest käitutud ebaeetiliselt.

"Ma ei lülitaks Jüri Vlassovi nime oma tuuriprogrammi enne, kui olen temaga selles kokku leppinud. Aga lihtsalt niimoodi külmalt otsustada, et võtame nüüd ja paneme tema nime meie reklaami, mis siis, et tal on oma kontserdid ka käimas – see on inetu!" arvab Sisask.

"Kuna ma selle poole meelelahutusmaailmaga ei lävi, saatsin Kuldsele Triole Facebooki väikese noodi, et palun eemaldada minu nimi reklaamist, või siis panna juurde märge, et tegemist on parodeerimisega," räägib Sisask, et on katsunud Kuldse Trioga kontakti saada. "Nad ei ole aga reageerinud ja võib-olla ei peagi reageerima, sest kui plakatid on juba valmis, siis kes see enam need tagasi võtab, eks!"

Sisaski suurim soov on, et edaspidi nii ei käitutaks. Samamoodi loodab ta, et inimene, kes soovib teda Kuldse Trio tuurile kuulama minna, saaks ikka kätte info, et tegelikult ta seal ei esine.

Sisaski sõnul tekitab enim segadust tõsiasi, et reklaamis loetletud õnnitlejate nimekirja lõpus on ka Kuldse Trio endised liikmed, nii ei saagi hästi aru, kas tegemist on üles astuvate artis-tide või nende parodeerimisega. "See ei tule mitte mingil kombel välja, et mina sellel kontserdil ei osale," resümeerib Sisask.

Tuuri korraldaja, Komöödiateater OÜ juht Hannes Villemson kinnitab, et nad tõepoolest ei teavitanud ühtki reklaamis märgitud parodeeritavat artisti. Villemsoni arvates vihjab juba asjaolu, et õhtut juhib Henrik Normann, sellele, et oodata võib parodeerimist ja matkimist. Samuti võiks ju publik oletada, et Angela Merkel ilmselt ikka ise kohale ei tule.

"Kuldne Trio on ju üldtuntud naljabänd," ei mõista Villemson, kuidas väikesest vimkast aru ei saada. Keegi teine reklaamis märgitud parodeeritavatest pole protesti avaldanud, ehkki ka näiteks Seeman, Oja ja Murumaa ei esine tegelikult laval.

"Inimesed helistavad ja küsivad igasuguseid küsimusi küll selle, teise ja kolmanda kohta, aga mitte keegi pole veel küsinud, et kas Jaak Joala teil päriselt ka esineb või on see mingi nali," räägib Komöödiateatri juht. Sisaski Facebooki vahendusel saadetud sõnumit pole Villemson näinud. "Pean tunnistama, et käin korra poolaastas Facebookis," tunnistab ta. Kinnitades veel kord, et see on Kuldsele Triole omane nali: "Kui see kedagi riivab, siis olen nõus kogu tiimi nimel vabandama. Me ei suhtu kellessegi halvasti ja ei parodeeri otseselt kedagi, vaid teeme järele."