MEIE POISS USAs: Tunnustatud kitarrist Laur Joamets (vasakul) esines kuulsas David Lettermani (keskel) saates.Foto: YouTube
Inimesed
16. juuli 2014, 07:00

Eesti kitarrist esines USA telesaates: "Ma olen elust pilves! See on üle mõistuse!" (9)

Üleeile esines USA telesaates "Late Show with David Letterman" kantrimuusiku Sturgill Simpsoni taustabändi koosseisus eestlane Laur Joamets. Sturgill Simpson teeb kantristiilis muusikat ning Joamets mängib temaga koos tuuritades kitarri. Saatejuht David Letterman ütles meeste esituse kohta, et see oli fantastiline.

Ühtlasi kiitis ta eraldi Joametsa kitarrimängu sõnadega: "Hea töö!"

Esitatud lugu tõi Lettermani silme ette kujutluspildi sellest, kuidas keegi sõidab autoga, joob Mountain Dewd (eks lugeja peab ise otsustama, kas mõeldud on tsitrusemaitselist limonaadi või puskarit) ning aeg-ajalt peatub selleks, et kellegagi tüli norida ja kaklust alustada. Seejärel sõidab edasi, taustaks mängimas ikka samas saates esitatud Sturgill Simpsoni lugu.

Mihkel Raud kommenteeris oma Facebooki-lehel Joametsa esitust nii: "Eesti kitarrist Laur Joamets esines eile legendaarse David Lettermani saates. Nii kaugele pole ükski meie muusik veel jõudnud. Oleme sinu üle väga uhked, Laur!" Raud lisas hiljem: "Ei oskagi öelda, mis on uskumatum – kas see, et Laur Joamets eile esimese eestlasena(?) tõepoolest David Lettermani saates mängis või see, kuidas ta mängib. See mees on võlur, jumala pärast."

Kitarrist jääb algul tagasihoidlikuks

"No mis ma nüüd nii tubli olin…" jääb Joamets pärast esinemist Publikule antud intervjuus tagasihoidlikuks. "Kaks minutit pilli mängida pole nüüd mingi ilmaime." Veidi hiljem, kui mees on jõudnud oma video üle vaadata ning esinemisest tingitud võimas adrenaliinitulv on jõudnud vaibuda, on ta sõnakam: "Ma olen elust pilves! See on üle mõistuse!"

Muu hulgas õnnestus Joametsal kohtuda teel esinemisele tõelise Hollywoodi staariga. "Tead, ma sõitsin Kurt Russelliga ühes liftis," jutustab ta õhinal – Russell oli üks saatekülalisi. "Ei, autogrammi ma ei küsinud. Ma ei tahtnud nõmetseda."

Joamets on kuulsust kogunud bändi Dramamama liikmena, lisaks on ta tegutsenud näiteks Ott Leplandi ja Luisa Värgi saatebändis. Bändikaaslane Mikk Tammepõld Dramamamast ütles, et ei ole veel saateklippi

Joametsa esinemisest näinud, kuid tunnistas, et uhke tunne on tal küll. "Naljalt sellist asja ei juhtu ju, et Eesti pillimehed sellises kohas on."

Sturgill Simpson on USA kantri-, souli- ja bluusimuusik.

Joamets liitus tema kontsertansambliga sel aastal. Lettermani jutusaade on USA televisioonis jooksnud juba üle kahekümne aasta ning mõjutanud teisigi humoristlikke saatejuhte, näiteks Conan O’Brienit ja Jimmy Kimmelit.