Steven SeagalFoto: AP / Scanpix
Saund
15. juuli 2014, 08:53

Augustibluusi üheks peaesinejaks on märulistaar Steven Seagal (25)

Tänavuse Augustibluusi teiseks peaesinejaks Haapsalus on märulifilmistaar Steven Seagal.

62-aastane näitleja on aga muusikaga tegelenud kauem kui näitlemisega. Oma esimese kitarri sai Seagal 12-aastasena ning sellest ajast alates on ta mänginud ka bluusi. Seagal on meisterlik kitarrimängija ning tema muusika on omanäoline, kuid juurtetruu segu arhailisest ja modernsest bluusist. Isegi bluusikuningas BB King on kiitnud Seagali kitarrimängu ning tunnustanud teda kui pühendunud bluusitraditsioonide hoidjat ja populariseerijat, tutvustab esinejat Augustibluusi koduleht.

Oma muusikalise tegevuse käigus on Seagal jõudnud välja anda kaks albumit, kus külalistena teevad kaasa ka mitmed suured bluusitähed nagu BB King, Bo Diddley, John Lee Hooker, Stevie Wonder ja Seagali suurim eeskuju Clarence "Gatemouth" Brown. Esimene album „Songs from the Crystal Cave" ilmus 2005. aastal ning sellele järgnes 2006. aastal kauamängiv nimega „Mojo Priest".

11-liikmeline Steven Seagal's Blues Band esineb Haapsalus 2. augustil. Bändi kuuluvad teiste hulgas Big Bill Morganfield (Chicago bluusi isa Muddy Watersi poeg), David Santos (ex Billy Joel, Elton John) ja Gary Mallaber (ex The Steve Miller Band, Bruce Springsteen, Van Morrison).

1.-2. augustil toimuva festivali avaõhtu peaesinejaks on samuti bluusi sünnimaalt USAst saabuv legendaarne bluuskitarrist Coco Montoya.