UUS ROLL: Terminaatori bassimees Henno Kelp sai 9. juulil pisitütre isaks. Henno ütleb, et praegu püüab ta võimalikult hästi uue rolliga kohaneda.
Inimesed
15. juuli 2014, 07:00

Terminaatori basskitarrist Henno Kelp sai pisitütre isaks (6)

"Kui laps sünnib, on kõik tunded loomulikult laes. Kui laps rinnale antakse, siis mõtled, et peaasi et talle haiget ei tee ja kas ta tunneb end ikka hästi. Härdus tuleb hiljem," räägib ansambli Terminaator basskitarrist Henno Kelp, kes sai pisitütre isaks.

Laupäeval toimus Õllesummeril Terminaatori uue plaadi "Vaikuse meri" esitluskontsert ning bändi ninamees Jaagup Kreem teatas, et Terminaator hoolitseb endiselt Eesti iibe eest. Nimelt sündis basskitarrist Henno ja tema elukaaslase Ilona perre 9. juulil pisitütar, kes oli 52 sentimeetrit pikk ja kaalus 3430 grammi.

"Me nagu läksime poodi ja ütlesime: "Palun andke meile beebi." Laps sündis keisrilõikega," räägib Henno, kes viibis samuti lapse sünni juures.

Lapse kätele võtmine Hennol põlvi värisema ei võtnud. "Pigem värisesid põlved enne: mõtlesid, et mis nüüd saab ja kuidas. Kui laps reaalselt kätte antakse, töötavad kõik instinktid juba täiega ja enam ei värise midagi," muigab ta.

"Siis oled väga kindel, hoiad teda ja tead, et pead hakkama saama. Kui emmet õmmeldakse, antakse laps põhimõtteliselt kohe pärast kõhust väljavõtmist isa rinnale. Ta oli seal 45 minutit, kuni emme tuli."

Nime tütrele alles valitakse

Esiti polnud mehel aega pisaratki poetada. "Tunded on kõik muidugi alguses laes, aga pisar tuleb natuke hiljem, kui reaalsus täiesti kohale jõuab. Alguses on peaasi see, et talle haiget ei tee, mõtled, kas laps ikka tunneb end hästi, kas peaks teda kussutama või kuidagi teistmoodi hoidma," räägib värske isa.

"Aga kui olime juba palatis ja rahunenud, siis lõi küll pähe, et siin ta nüüd meil on, terveks eluks." Pisitütar ja ema tunnevad end praeguseks väga hästi.

"Ta saab alles nädalaseks, aga seni on kõik läinud suhteliselt kenasti. Alguses kaotasime küll natuke kaalu, aga see on ka hakanud nüüd juba tagasi tulema."

Nimepanekuga Ilona ja Henno veel kiirustanud ei ole. "Ma ei saa seda sada protsenti öelda, kuna peame nime veel natuke mõtlema. Mingisugused variandid on meil olemas."

Henno ütleb, et mõeldakse minna perekonnaliini pidi ja ehk saab värske ilmakodanik nime oma vanaema järgi. "Esimese poole võib tegelikult öelda – ju ta ikka Helena tuleb. Äkki aga tuleb kaks nime ja teist me veel natuke mõtleme."

Henno ütleb, et õnneks on nimepanekuks mitu kuud aega. "Meile öeldi, et kui kolme kuuga nime ära ei anna, siis paneb selle riik, aga usun, et saame ikka ise hakkama," muigab ta.

Ilona ja Henno tutvusid aastal 1992. "Mina tegin punkbändi, tema mängis Luua näiteringis ja nii me kuidagi kokku saime," räägib Henno.

"Kui rääkida kuumast perekonnaseaduse teemast, siis oleme vabaabielus."