Foto: Mari Luud
Inimesed
14. juuli 2014, 14:31

Õhtulehe video!

Inga Lunge popkooripeost ja laulupidudest: see ongi meie religioon, see on meie usk… (3)

Seriaalist "Pilvede all" Piretina tuntud Inga Lunge oli popkooripeol terve perega. Toomas Lunge kostitas kodulinna lauludega, kuid Inga hoidis silma roheluses hullavatel lastel.

Inga sõnul on ta käinud kõikidel popkooripidudel, kuid tänavu jättis talle kustumatu mulje see, et lisaks lauljatele ja kooridele olid kaasatud ka tantsulapsed.

"Minu arust oli see väga äge. See pani asja teistmoodi veel käima," särab Inga.

"Tartu linn on küll selline linn, et kui siin midagi toimub, siis terve linn on sellest haaratud," kiidab Inga pidu ja lisab, et tänavu on veel eriliselt lahe, sest ka tema kaasa Toomas Lunge astus peol päris mitme lauluga üles.

"Võib-olla see on meie religioon. Kui mõelda seda, et kui võtta laulupidu ära," meenutab Inga Lunge laulupeomuuseumist Gustav Ernesaksa kirjutatut.

"Ta ütleb, et mis siis oleks, kui laulupidu poleks olnud 100 aastat tagasi. Mõtle, et millised me siis oleks, kui seda laulupidu meil ei oleks? See ongi meie religioon, see on meie usk, see on midagi sellist, mis ongi eestlaseks olemise üks pärisosa," võtab Inga popkooripeo ja laulupidude tähtsuse kokku.