FÄNNIDELE MEELDIB: Jaagup ütleb, et üsna raske on astuda üles Õllesummeri viimase päeva esimese esinejana, kui inimesed on vaoshoitud ja õues veel valge. «Aga tundub, et saime selle publiku kätte ja need, kes pärast kontserti «aitäh» tulid ütlema, olid väga rahul».Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
14. juuli 2014, 07:00

Jaagup Kreem pani ebaviisakad inimesed laulu sisse (6)

"Ma olen üritanud mitte valada oma loomingus välja frustratsiooni või viha ja tavaliselt ma seda ei teegi," räägib Terminaatori solist Jaagup Kreem, kes kirjutas bändi uuele plaadile "Vaikuse meri" loo "Sitapea", kuhu pani kokku näiteid ebaviisakatest inimestest.

"Kunagi olin ühe inimese peale tõeliselt vihane ja kirjutasin loo "Pime viha", mis aga kunagi raadiosse ei jõudnud. Mis puutub "Sitapeasse", siis ma ei saa aru, kust mõned inimesed on võtnud õiguse ja arvavad, et nad võivadki niimoodi käituda.

On asju, mis tulevad kaasa emapiimaga, näiteks see, et sa ei viska prügi autoaknast välja, ei pargi invaliidikohale ja ei trügi järjekorras julmalt vahele," räägib Jaagup ja meenutab üht korda, kui käis Motoreporteriga Türgis ja piiril oli väga pikk järjekord.

"Võtsime lõpuks ringkaitsesse, sest türklased arvasid heaks pidevalt vahele trügida."

Lugu "Sitapea" ei ole Jaagupi sõnul kirjutatud kellegi konkreetse kohta, kuid inspiratsiooni sai ta ühest ebaviisakast tüübist.

"Viimsi marketi ette sõitis üks uhke auto ja parkis üle kahe invaliidikoha. Ma aeglustasin sammu ja jäin seda vaatama. Läbi akna vaatas mind pilk, mis justkui ütles: "Kuule, kas ma ei või siis? Näed siin mõnd invaliidi? Võin ju siin küll parkida, proua läks poodi."

Laupäeval esitles Terminaator Õllesummeril oma uut plaati "Vaikuse meri", mille tegemine võttis aega lausa kolm aastat. Möödunud aastaks oli tegelikult välja kuulutatud ka plaadiesitluskontsert, mis fännide kurvastuseks ära jäi.

"Me pole kunagi Terminaatoriga teinud nii, et imeme pastakast lugusid välja – kui lugu ei tule, siis ta ei tule. Meil oli valmis kuus laulu, aga kui juba plaati teha, siis võiks neid seal olla vähemalt 11," selgitab Jaagup, miks plaat on kaua tehtud kaunikene.

"Me ikka tahaks, et plaat tuleks siis, kui meil on midagi öelda. Ja plaat sai hea, mulle meeldib. Iseäranis meeldib mulle kujundus, mille on teinud Lauri Tuulik – ta joonistas plaadi jaoks 12 suurt pilti."