ILUS JA TARK: Kui vahel mõeldakse, et modellid ja missid on ainult ilusad, aga mitte just kõige teravamad pliiatsid karbis, siis Eesti iluduskuninganna 2014, Maarja-Liis Reilson tõestab vastupidist – kaunitar õpib Tartu Ülikoolis matemaatikat.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
14. juuli 2014, 07:00

Iluduskuninganna: tulin võistlusele sõbrannadelt laenatud kleitidega (7)

"Tulin võistlusele üsna viimasel minutil. Tiina Jantson kutsus mind, tüdrukuid oli puudu ja mõtlesin, et aitan Tiina hädast välja," räägib Maarja-Liis Reilson (23), kes nädalavahetusel pärjati Õllesummeril Eesti iluduskuninganna 2014 tiitliga.

Et kaunitar otsustas võistlusele minna viimasel hetkel, ei jäänud tal ettevalmistuseks väga palju aega.

"Pidin kiiruga kleite kokku laenama, pragunegi on sõbrannalt laenuks saadud. Kõik iluprotseduurid tegin viimasel hetkel ka ära," lausub Maarja-Liis. Ta ütleb, et iseloom oli tal juba enne valmis. "Tegelen muidu spordi ja laulmisega ning õpin."

Et ennast vormis hoida, käib Maarja-Liis jooksmas ja jõusaalis, laulmisega tegeleb ta hobi korras.

"Viimasel ajal vähem." Tarkust ajab Maarja-Liis taga Tartu ülikoolis, kus õpib bakalaureuseastmes matemaatikat.

Miss nimetab oma ilunipiks korralikku und

See ei ole tema esimene missivõistlus – aastal 2008 pärjati ta Kesklinna kaunitari tiitliga. Kuidas aga on emotsioonid pärast iluduskuninganna tiitli pälvimist?

"Väga elevil tunne on. Ma väga lootsin, et mul läheb võistlusel hästi, aga see, et võitsin, tuli ikka suure üllatusena. Tüdrukuid oli ju palju ja ilusaid."

Üheksa teise kaunitari eest napsas Maarja-Liis enese arvates tiitli seetõttu, et on pikka kasvu, enesekindel, julge ja naeratab palju.

Kuigi viimastel aastatel tundub missindus Eestis pisut varjusurmas olevat ja Miss Estonia võistlustelegi ei joosta enam niimoodi tormi kui kunagi ammu, usub Maarja-Liis, et missinduse hiilgeajad võivad veel tagasi tulla.

"Ma tahaksingi julgustada ilusaid ja julgeid tüdrukuid võistlustele minema, neil pole ju midagi kaotada. Mina pidin ka julguse rindu võtma ja siia tulema. Vahel tasub see end ära."

Seda, kas Maarja-Liis kunagi Miss Estonia tiitlile kandideerima läheb, ta veel ei tea. "Ma olen pakkumistele avatud. Peab vaatama, mis mu elutempoga sobib. Ma tean, et missindus ei ole terveks eluks, praegu olen noor ja saan sellega tegelda. Eks ma naudin seda seni, kuni saab, aga õpinguid ei taha ma ka unarusse jätta."

Nagu paljud väikesed tüdrukud, unistas ka Maarja-Liis pisikesena missitiitli saamisest.

"Olen õnnelik, et üks minu unistustest täitus."

Tänavuselt iluduskuningannalt on paslik ka uurida, millised on tema ilunipid, et alati värske ja särav välja näha.

"Mind on geneetiliselt õnnistatud väga hea nahaga ja selle eest ei pea ma õnneks väga palju hoolt kandma," räägib ta.

"Ilunippideks on kindlasti võimalikult palju värskes õhus olemist, liikumist, palju veejoomist ja kindlasti on väga tähtis ka korralik iluuni."