LAULGE KAASA: Täna õhtul saab Tallinnas kuulata-vaadata eksootilisi külalisi – Sidney gei- ja lesbikoori Austraaliast.Foto: Sydney Gay & Lesbian Choir
Inimesed
14. juuli 2014, 07:00

Austraalia geid tulevad lauluga külla! (12)

"Natukene mõtlesime, et ega meil tegelikult ju selle suundumusega mingit pistmist ole. Aga kuna teema on nii aktuaalne, siis miks ka mitte!" jutustab Kalevi kammerkoori dirigent Erki Meister. Täna õhtul annavad nad ühiskontserdi koos Sidney gei- ja lesbikooriga.

Erki Meister tunnistab: enne kui austraallased Eesti Kooriühingu kaudu temaga ühendust võtsid, polnud ta kirevast laulukoorist veel kordagi kuulnud.

"Ühe korra on vist küll mingi geikoor varem Eestis käinud, aga minul puudub täiesti igasugune kogemus."

Nagu kord ja kohus, eelnes jah-sõna ütlemisele koori sees demokraatlik diskussioon. "Ega keegi otseselt vastu olnudki, kõik olid nõus," ütleb Meister.

Kängurumaa hõbekõride lauluhäält oma kõrvaga kuulata pole ta veel jõudnud, heitnud vaid pilgu nende kavale ja tõdenud: ju nad ikka oskavad laulda.

"Aga ausalt öeldes olen ma täiesti veendunud, et ega neil väga kõrge tase saagi olla, see ikkagi rohkem nišivärk," arvab dirigent. Nimelt võtavad austraallased oma koori ilma proovide ja katseteta vastu iga soovija.

Kas ja millal võiks tema arvates näha ilmavalgust Eesti esimene homokoor?

"Ei usu, et võiks midagi sellist tekkida, meil pole see kogukond nii suur. Kooritegemine nõuab ikka teatud arvu inimesi," mõtiskleb dirigent.

"Aga teisest küljest, täitsa võimalik: meil on ju igasugu koore, alates riigikogust kuni rahvusringhäälinguni."

Rohkem kui 80 liikmega Sidney gei- ja lesbikoor andis oma esimese kontserdi aastal 1991. Lisaks seksuaalvähemuste esindajatele on oodatud osalema ka heterod.

Sidney gei- ja lesbikoor koos Kalevi kammerkooriga esinevad täna kell 19 Hopneri Majas ­Tallinnas Raekoja platsi ääres. Sissepääs on tasuta.