Kvartett - Lii Tedre, Raivo Rüütel, Helene Vannari, Feliks KarkFoto: Terina Tikka
Film
9. juuli 2014, 14:29

Endla alustab homsest teatrisuvega. Loe, mida põnevat pakutakse!

Pärnu Endla teater alustab homsest oma teatrisuve, mis kestab täpselt kuu aega - 10. juulist - 10. augustini. Selle aja jooksul mängitakse teatrimajas läbi pea kogu mängukavas olev repertuaar ning lisaks saab näha ka kahe uuslavastuse esietendust - avapäeval, 10. juulil tuleb lavale Hendrik Toompere "Woyzeck" ning 1. augustil komöödia "Kvartett".

Selle kuu aja jooksul saavad suvised Pärnu külastajad nautida pea igal õhtul mängukavas olevaid, paremikku kuuluvaid etendusi. Näiteks võib näha etendusi "Boyband", "Topeltelu", "Testosterooni", aga ka näiteks 20. juulil viimast korda etenduvat westernlikku kauboimuusikali "Viimane kauboi".

Väikestele teatrisõpradele leiab lavalaudadel koha putukate huvitavast elust kõnelev etendus "Põrr...!!!". Samuti mängitakse edasi kevadel esietendunud lavastusi "Mandel ja merihobu", haaravat müsteeriumi "Vares" ning hämmastavat ja naerutavat lugu prantsus kunstniku Philippe Dussaert'ist lavastuses "Dussaert'i kaasus".

Homme esietenduv "Woyzeck“ on Hendrik Toompere kaasaegne tõlgendus Georg Büchneri samanimelisest näidendist. See on tragikoomiline lugu noorest mehest ja tema naisest ning noore inimese kohanemisraskustest tavaeluga.Toompere lavastab Endla teatris esmakordselt. Nimiosa mängib Priit Loog.

Lavastuse "Kvartett“ tegelasteks on kunagi kuulust nautinud muusikud, kes nüüdseks elavad vanadekodus ning valmistavad ette ühist esinemist. Elustuvad ühised mälestused ja hetked laval, armumised ja lahkuminekud. See on südamlik lugu, mis ajab ühteaegu naerma ja paneb kurvastama.

Pärast suvehooaega vallutavad teatrimaja aga rahvusvahelised näitlejad. Nimelt algab 13. augustil teatrifestival Monomaffia, mis toob neljaks päevaks Pärnusse kokku monolavastused Ameerika Ühendriikidest, Suur-Britanniast, Eestist, Soomest, Kreekast ja Poolast. Sel aastal on festivali alateemaks "Kõnelemata lood".