Ilusa muusika festival Schilling 2014.Foto: Mihkel Vinogradov
Saund
7. juuli 2014, 14:57

GALERII: Schilling tõi nädalavahetusel rahva murule tšillima (1)

Sel laupäeval sai Kilingi-Nõmme tüünete mändide ja kaskede vahel kuulata taaskord ilusat muusikat. Üle Eesti olid kokku tulnud indie-muusika fännid, et nautida seda, mida Schilling oma tuntud headuses pakkuda suudab.

Kuigi nädala alguses võis arvata, et ilm just üritust ei soosi, leidis nädala lõpuks taevataat oma suvise poole siiski üles ning kattis festivali päikese ning soojusega. Ka pealinnas toimuv laulu- ja tantsupidu ei suutnud kogu publikumi enda poole tõmmata ning seetõttu kihas festivaliala lastest ning muusika ja toidu nautlejatest.

Just toitlustuse poolele on korraldajad viimasel ajal eriliselt rõhku pannud ning erinevaid ettevõtteid oli kohal mitmeid. Sai mekkida kapsapannkooke, sushit ning muid idamaiseid roogi. Lisaks sellele oli kohal taaskord ka Põhjaka mõis oma eestipäraste roogadega. Viljandis populaarsust koguv Roheline kohvik oli sisse seadnud end Suveaias olevasse paviljoni, mis oli selleks puhuks, nagu kohviku nimigi ütleb, end rohelise rüüga katnud.

Lisaks oli sel korral rõhku pandud ka vedelale humalale, kuid seda mitte traditsiooniliste õllede näol, vaid restoranialas oli end sisse seadnud Gambrinuse Õlleosakond, kes pakkus üle saja erineva humalajoogiga, mille kohta oskas kohale tulnud Eesti õllenautlejate grand old man Karmo Tüür pea kõike rääkida. Otse loomulikult oli õllelett populaarne ning mida rohkem lähenes kesköö, seda tühjemaks jäi ka lett. Eks sellele aitas kaasa ka Eestis üha rohkem elavnev õllekultuur.

Toitlustuse poole pealt pakkusid kontrasti aga kohalikud kodukokad, kes olid festivali tarbeks tõsiselt vaeva näinud. Seetõttu võis letilt leida nii kukeseene korvikesi kui ka pirukat ning näiteks ka keedetud pardimune, mis enne pimedat ka kõik huvilistele ära müüdi.

Kuna Schillingule tulevad mitmed nautlejad koos perega, siis oli Laste MM ehk MuruMängud ka igati õigustatud ning väga populaarne. Lapsed said ronida ja hullata heinapallide otsas ning proovida jõudu veega täidetud tõstekannudega.

Kuigi Schillingule tulevad eelkõige indie-muusika austajad, võib täheldada, et eks neis ole ka väike huvi hip-hopi vastu. Nimelt esines Suveaia kõrvale püstitatud rulalaval legendaarne - sest üks sellenimeline lugugi autoril olemas - Genka. Publik elas kogu täiega kaasa ning kuigi sellega paralleelselt esinesid pealaval festivalile omasemad artistid, nõuti Genka käest lausa lisalugusid.

Kuigi alguses leidis publik, et paslikum oleks õhkkonda ning muusikat nautida oma kindlal tekikesel või linal, mille kodust kaasa võtmine on suisa kohustuslik, siis hämardudes hakkas Suveaia laululava esine laudpõran üha enam ja enam rahvast täituma ning ühel hetkel võisid ilusa muusika rütmis toimuda ka erinevad puudutused, mis sel nädalavahetusel eriti teemas olid.

Lõppeks võis näha, et kohale tulnud jäid taaskord festivaliga rahule ning ning võib öelda, et Schilling on oma kanna Eesti muusikafestivalide maastikul kindlalt kinnitanud. Rääkimata siis neist südametest ja hingedest, mis igal suvel juulikuu alguses tee taas Kilingi-Nõmme leiavad.

Vaata galeriist, milline oli tänavune Schilling pildis.