Inimesed

Mesilased okupeerisid rõdu ja laste basseini: "Tohutu pilv ja parv oli neid!" (3)

LISA KOMMENTAAR

!!!6. juuli 2014, 17:19
Mesilane ei suple ega sulista! Vette sattudes putukas upub. Joomiseks ei lähe mesilane mitte vette vaid ainult vee äärde. Mesinikud panevad näiteks tarude lähedusse veenõusid. Ja et mesilased vett paremini kätte saaksid, pannakse vette puuklotse, millele mesilased ohutult maanduda saaksid.
"Tohutu pilv" on kas hirmunu nägemus võ'i ajakirjanduslik liialdus. Ühe mesilaspere puhul võib korraga vee järel olla vahest ehk mõnikümmend isendit, vaevalt et sadakond. Tohutu pilve sarnast moodustist võib kogeda vaid niinimetatud pereheitmise ajal. Kui pere kaheks jaguneb ning üks klann, tuhandeid mesilase ühekorraga tarust lahkub ning tihedas parves uut kodu otsima siirdub.
Memm6. juuli 2014, 13:54
Kui mesilasi on palju siis on ju sülem ja otsib uut pesapaikka mitte ei tule jooma.Mis see hobimesinik jutustab.
matsu6. juuli 2014, 20:06
Sülem ei tiiruta nädalajägu päevi ümber rõdu!
Kui paremat joogikohta pole, siis tõenäoliselt ikka joomas käivad seal. Ega muu ei aita, kui tuleb vesi mõneks ajaks kõrvaldada.
Samas jutt tohutust parvest..., võibolla tuli sülem siis mainitud puutüvesse ja nüüd käivad sealt vett võtmas. Ikka sama asi, vesi tuleb likvideerida. Puutüves ei tohiks mesilased kedagi segada. Vaevalt rõdul mingeid lilli on, millest nad hoolivad. Inimeste kasvatavad rõdulilled pole tavaliselt nektaririkkad ja kui ongi, siis mesilased ei hakka spetsialiseeruma mõnele õiele, sest siis jääksid nad nälga.
Jutt mesilaste suplemisest aga on vist rumala inimese arvamus uppuvast mesilasest.