Jack White Bonnaroo muusikafestivalil. Foto: Jason Merritt
Inimesed
4. juuli 2014, 16:09

Jack White viidi kontserdilt kiirabiga ära (1)

Pole just palju kontserte, mis algavad sellega, et publikul palutakse selga panna haiglakitlid ja lõppevad sellega, et kiirabi viib esineja ära. Kuid just nii kulges Jack White'i hiljutine kontsert Londonis, vahendab Rolling Stone

The White Stripesi lauljale ja kitarristile Jack White'ile on viimaste aastate jooksul omaseks saanud ebatavaliste ja spontaansete kontsertide korraldamine, aga miski pole siiani olnud nii suurejooneline kui üleeile koos teatritrupiga Punchdrunk korraldatud etendus.

Kontserdile pääsemiseks pidid fännid leidma internetist üles sellekohased vihjed ja lõpuks registreerima protseduuridele „nakkushaiguste" leidmiseks. Mõni aeg hiljem sai iga registreerunu telefonikõne, milles kutsuti neid hilisõhtusele kohtumisele väljamõeldud kliinikus nimega Vescovo & Co. Täpsustuseks saadetud tekstisõnum avaldas ka kliiniku asukoha, milleks oli Londoni kesklinnas asuv büroohoone.

Fännid küll teadsid, et üritus on White'iga seotud, kuid kellelgi polnud täpselt aimu, mis juhtuma hakkab. Kontserdipaika saabudes võtsid fänne vastu arstid ja õed, kes palusid neil allkirjastada dokument, millega loobuti kõikidest õigustest. Seejärel pidid fännid panema selga haiglakitlid ja ette näomaskid ning läbima segaseid psühholoogilisi teste.

Ühel hetkel tuvastati üks patsient kui "nakatunud" ning kõik kontserdile saabunud viidi kitsasse ruumi, et neid "nakkusest vabastada". Seejärel kustusid toas tuled ja ruumi immitses suitsu, mille peale mõned fännid isegi peaaegu paanikasse sattusid. See asendus siiski rõõmuga, kui hämarusest ilmus Jack White ja tema bänd, kes olid samuti haiglariietesse riietatud.

Nad andsid lühikese ja energilise kontserdi, mis algas White'i uue plaadi "Lazaretto" nimilooga. Veel esitati lugusid "High ball stepper", "Sixteen saltines" ja "St. James infirmary blues" ning White Stripesi palasid "Dead leaves and the dirty ground" ja "Icky thump".

Viimase loo ajal tekkis White'il justkui haigushoog ja ta viidi arstide saatel kontserdipaigast ära. Segaduses publik, kes ikka veel haiglakitleid kandis, juhatati tagasi tänavale. Etenduse lõppakordina kanti White majast välja, pandi kiirabiautosse ja viidi ära. Kõik fännid said mälestuseks personaalse "ravimiretsepti" Dr.White'lt.