Foto: AOP
Inimesed
4. juuli 2014, 07:00

"Minu enesetapus palun süüdistada Julia Robertsit." (2)

"Kauni naise" tähe Julia Robertsi poolõde Nancy Motes võttis 9. veebruaril endalt elu, ehkki oli kavatsenud maikuus abielluda. Enne enesetappu kirjutas 37aastane naine peigmehele kibestunud kirja, milles süüdistas oma depressioonis kuulsat poolõde, kelle õelus olevat ta enesetapule viinud.

Nancy oli Robertsi ema Betty (79) ja näitlejanna endise kasuisa Michael Motesi (69) tütar. Nancy emotsionaalne hüvastijätukiri koosneb kolmest osast, vahendab Briti ajalehe Daily Mail internetiversioon Mail Online. Esimeses pöördub ta oma peigmehe John Dilbecki, teises ema ja Julia ning kolmandas kõigi poole. Kõige kurja juureks peab Nancy maailmakuulsat poolõde Juliat (46). Too olevat oma õelusega teda põhjatusse depressiooni kukutanud.

Teleseriaalis "Glee" assistendina tegutsenud Nancy uppus Los Angeleses vanni, ümbritsetuna käsi- ja retseptiravimitest. Los Angelese võimud langetasid otsuse, et tegu oli enesetapuga. Sellele viitas ka Nancyst maha jäänud kiri. Ta kirjutas, et "kui minuga midagi juhtub", saab peigmees John kogu tema isikliku vara, kaasa arvatud koer Lucy. "Mu ema ja nõndanimetatud õed-vennad [poolvend Eric Roberts ja poolõde Lisa Roberts Gillan, kes on mõlemad näitlejad] ei saa midagi peale mälestuse, et just nemad ajasid mind sügavaimassse depressiooni, mis mul eales olnud on. Olen kogu elu selle haiguse all kannatanud, aga nii hull pole see kunagi olnud. Puhken igal hommikul nutma, sest ärkan üles."

Suhted Juliaga olid ammu pingelised

Johni nimetab Nancy oma ainsaks tõeliseks armastuseks. Ta anub andestust ja ütleb, et pole mehe vääriline ja too saab ilma temata paremini hakkama – "olen tühipaljas narkar". Julia kohta aga on Nancyl öelda vaid halba. Oma vimma väljendas ta ka surmaeelsetes Twitteri sõnumites. Ühes kuulutas ta: "Et te teaksite, Ameerika lemmik on üks igavene nõid,", teises küsis: "Kas tahate olla nii julma inimese fännid? Ta pole isegi hea näitleja."

Nancy suhted ema ja Juliaga olid ammu pingelised olnud, kuid mullu augustis mindi tõeliselt tülli, kui Nancy rääkis ühele ajalehele, kuidas ilus Julia oli teda keskkooli ajal priskuse pärast pilganud. RadarOnline avaldas hiljuti mobiilisõnumid, mis poolõed olid teineteisele mullu novembris saatnud. Tandem vahetas infot, millal kumbki vähihaiget ema vaatama läheb. "Ole palun poole neljaks kadunud," nähvas Roberts poolõele – ilmselgelt polnud tal soovi Nancyga trehvata.

Matustel olevat Julia ette kandnud järsu ja karmi järelehüüde. "Julia ütles, et oleks õena tahtnud Nancyl kaela kahekorra keerata selle eest, et too ei oodanud, et näha, millist rõõmu toob hommik," vahendab Enquireri allikas. Kuid leinajad olid veelgi enam šokeeritud, kui Roberts tunnistas, et imetleb Nancyt kordasaadetud teo eest. "Nancy haaras ohjad ja lõpetas oma piinad, kui ta polnud enam suuteline neid kannatama."

Nancy peigmehel Johnil olevat ajanud selline jutt harja punaseks: ta ütles, et Julia poleks tohtinud matustele tulla, sest kutset talle ei saadetud.