ISA JA POEG: Nii näitleja Robert Downey juunior kui tema poeg Indio Downey on sattunud meelemürkidega pahuksisse. Foto: AOP
Inimesed
2. juuli 2014, 07:00

Raudmehe poeg jäi vahele kokaiiniga

Käbi ei kuku kännust kaugele. Aastaid tagasi ränga uimastisõltuvuse tõttu trellide taha sattunud filmitähe Robert Downey juuniori poeg tabati pühapäeval kokaiini omamiselt.

Ajakirja Us Magazine andmeil vahistati "Raudmehe" staari 20aastane poeg Indio Downey Lääne-Hollywoodis.

Politsei peatas auto, kus nooruk sõitis kaasreisijana, kuna paistis, et ta pruugib narkootikume. Indio juurest leitigi kokaiini ning ta võeti vahi alla. Õhtul lasti nooruk 10 000 dollari suuruse kautsjoni vastu vabadusse. 29. augustil tuleb tal astuda kohtu ette.

Isa Robert tänas oma pressiteates politseid ning lubas kanda hoolt, et poiss saab vajalikku abi.

"Paraku on sõltuvusel geneetiline komponent ning tõenäoliselt on Indio selle pärinud," ütles narkomaaniapõrgust välja rabelnud filmistaar BBC Newsi teatel.

Ise tegi Robert uimastitega tutvust juba kaheksaselt, kui narkomaanist isa talle neid andis. Aastatel 1996-2001 tabas politsei teda korduvalt kokaiini, heroiini ja kanepi pruukimiselt. Võõrutusravist polnud kasu.

"Mul oleks nagu tulirelv suus ja sõrm päästikul ja mulle meeldib see metallimaik," seletas näitleja kohtunikule. Viimaks mõisteti ta kolmeks aastaks türmi ning ta istus seal ligi aasta.

Kuid Robert Downey juunioril õnnestus pärast vangist vabanemist end käsile võtta, narkootikumidest vabaneda ning karjäär taaskäivitada.

Tema edu oli tänu "Raudmehe" saagale peadpööritav: 2013. aastal teenis näitleja 75 miljonit dollarit ning sai Hollywoodi enimteenivaks näitlejaks.

Ka Indio on end näitlejana proovile pannud – koos isaga 2005. aasta filmis "Kiss Kiss Bang Bang".