Film
30. juuni 2014, 13:42

Baskini "Hamlet" valiti mainekale festivalile "Baltiiski Dom"

Peterburis toimuva maineka teatrifestivali "Baltiiski Dom" põhiprogrammis esindab Eestit projektiteatri Kell Kümme lavastus "Hamlet".

Roman Baskini "Hamletit", milles nimiosa kehastab Üllar Saaremäe, mängitakse Peterburis 28. septembril.

1991. aastal asutatud "Baltiiski Dom" on Balti regiooni üks suurimaid teatrifestivale, kus viimastel aastatel on Eestist osalenud Linnateater (2012) ja NO99 (2009). Baskini "Hamlet" on esimene mitte-riikliku teatri töö, mis Eestist kunagi "Baltiiski Domi" põhiprogrammi valitud.

"Shakespeare'i ajaga võrreldes on suurtükist saanud snaiper ja kirjatuvist e-mail, aga silmakirjalikkuse ja salakavalusega looritatud võimuiha on ikka alles ja muutub aina rafineeritumaks..." ütles lavastaja Roman Baskin. 

25. septembrist 12. oktoobrini vältavad festivali põhiprogrammis saab näha Eimuntas Nekrošiuse, Oskaras Koršunovase, Romeo Castellucci, Kama Ginkase jt lavastusi.

Baskini "Hamlet" esietendus eelmise aasta suvel Rakvere linnuses ja sai väga hea vastuvõtu ning suure kiituse osaliseks. Tänavu mängitakse “Hamletit” 16. juulist 13. augustini Rakvere linnuse kapiitlisaalis. Peaosades Üllar Saaremäe, Epp Eespäev, Liina Olmaru, Kersti Heinloo, Indrek Saar, Peeter Tammearu jt.