DUETIPARTNER TANJA: Loo «Canto della Terra» esitas Bocelli koos Tanja Mihhailovaga. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
30. juuni 2014, 07:00

Andrea Bocelli kontsert tõi Tallinna lauluväljakule romantikud

"Käisin siin palju aastaid tagasi, aga mäletan väga selgelt, et kiindumus mu vastu oli samasugune. Tänan teid selle eest!" sõnas Andrea Bocelli laupäeval toimunud kontserdil. Ka publiku tunded olid samasugused – tema ainsale sõnavõtule järgnes suur aplaus.

Laupäeval andis festivali "Tallinn Star Weekendi" raames Tallinna lauluväljakul kontserdi maailmakuulus itaalia tenor Andera Bocelli, kes on esinenud Eestis ka korra varem – 2003. aasta suvel.

Seekordsel kontserdil esitas maestro nii klassikalisi aariaid maailma kuulsaimatest ooperitest kui ka lugusid oma viimaselt albumilt "Love in Portofino".

Kontsert algas punktuaalselt kell 20 ning nelja minuti pärast esitas Bocelli juba oma esimese laulu, millega haaras kohe publiku. Kontserdi esimese osa menukamaks looks oli kindlasti La Traviatast tuntud "Libiamo ne’ lieti calici", mille lõpetas võimas aplaus ning vilekoor.

35 minutit vaheajani möödus märkamatult. Rahvas tõttas söögi- ja joogiputkade poole, vähenõudlikumad jäid oma kohale istuma või sirutasid korraks jalgu.

Kõigest kolmandik laulukaareesisest muruplatsist oli täidetud istekohtadega. Ülejäänu oli paljas muru, millel külastaja pidi kindlasti kontserdi ajal istuma, sest seismine oli keelatud. Teadlikumad olid end varustanud piknikutekkide ning pleedidega, et koos sõbra, pereliikme või kallimaga mõnusat õhtut nautida.

Kontserdi teises pooles tuli lavale ka üllatusesineja – Carisma Guitar Duo, kelle hispaaniapärased rütmid panid nii mõnelgi jala tatsuma ning õlad liikuma. Bocelli esituses kuulis aga südamlikke ja romantilisi lugusid, nagu "Mamma", "La Vie en rose" jne.

Näha võis armunud paarikesi üksteist kaisutamas ja õrnusi jagamas ning mõnda isegi tantsu vihtumas. Loo "Canto della Terra" ajal tuli lavale ka tema valitud duetipartner Tanja Mihhailova. Järgnes kontserdi seni suurim aplaus, tenor kallistas Tanjat ning tänas publikut lausa eesti keeles.

Eelviimaseks lauluks jättis Bocelli enda tuntuima – "Time to Say Goodbye". Pärast seda hakkas osa rahvast vaikselt väravate poole liikuma, kuid kui Bocelli astus uuesti lavale, jäädi kohe seisma.

Maiuspalana kuulis "Nessun Dormat", millega meenus kohe saate "Su nägu kõlab tuttavalt" teise hooaja võitnud Koit Toome esitus. See oli kahetunnisele kontserdile suurepärane lõpp ning rahva lõppematu aplaus ja braavo-hüüded tõestasid seda.