ILUSAD JA ANDEKAD: Noored tšellistid Luka Šulic ja Stjepan Hauser ehk siis 2Cellos tõestasid järjekordselt, et tšello kuulub rokkmuusika varamusse. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
30. juuni 2014, 07:00

"Tallinn Star Weekendi" esimene päev: kaks tšellot, kolm esinejat ja neli karjakoplit (1)

Hämmastav, kuidas "Tallinn Star Weekend 2014" korraldajad suutsid festivali sobitada nädalavahetusele, mis tänavuse suve kontekstis lausa päikeseline oli. Vähemalt esimene õhtu. Lisaks veel vutivaba õhtu. Selles kahes punktis pandi kümnesse.

Samas on hämmastav, kuidas needsamad korraldajad suutsid festivali esimese päeva (ehk siis Rock Day, nagu nad seda nimetasid) lavaesise ehitada täis karjakopli-laadseid aedikuid, et siis sikud lammastest eraldada.

Teiste sõnadega, arusaamatu, et rokikontserdi lavaesist platsi ehivad taraga eraldatud sektorid, kus turritavad tühjad tooli- ja pingiread, samas kui Lordi, 2Cellos ja The Offspringi fännid pidid näppu viskama kuskil lava külgedel.

Ma saan aru, et sellise pusle oleks võinud panna kokku järgmiseks päevaks, kui lavale astus Andrea Bocelli, aga roki-kontserdiks… Arusaamatu.

Ilm soosis ka neid, kes päris lava ees trügida ei tahtnud ning eelistasid muusikat (ja oma seltskonda) nautida lavast kaugemal nõlvakul istudes või lamades. Taevast tänasid kindlasti mitte ainult kontserdikorraldajad, vaid ka õllemüüjad, sest kesvamärjukese tops või -purk oli käes pea iga igal teisel mehepojal.

Siinkohal tuleks publiku kiituseks kindlasti öelda, et üldjuhul ei peetud paljuks tühja õllepurgiga prügikasti juurde jalutada. Pealegi oli prügikaste palju ja publikut mitte niipalju, et pidanuks trügima.

Tõsi, selleks ajaks, kui viimane esineja, The Offspring, lavale astus, päike just parajasti mere taha loojus ja mätas õhtuse kastega kattus, oli neidki, kes muusika asemel ninaga muru jahedust nautisid. Aga neid loodusesõpru oli tõesti mõni üksik. Kui palju rahvast rokipäevale tuli, on hinnanguliselt raske öelda just nende tühjaks jäänud sektorite pärast, mille tagant publik oma iidoleid kuulama pidi.

Arvatavasti tõid Lordi, 2Cellos ja The Offspring kokku kuskil kaks- või kolm tuhat rokisõpra.

Kontsert oli tore ja edenes tõusvas joones. Kõige kahvatuma mulje, vaatamata oma värvikatele kostüümidele ja maskidele, jättiski ehk esimesena üles astunud Lordi.

Selles mõttes, et kostüümid olid juba tüütuseni tuttavad ja muusika – nagu Lordi ikka. Kõige suuremad ja väga sümpaatsed üllatajad olid kahtlemata 2Cellos.

Mitte sellepärast, et Luka Šulic ja Stjepan Hauser lavalt meelitusi jagasid (? la "Me oleme nii õnnelikud, et siin oleme, see on nii ilus maa ja naised on siin nii ilusad."), kuigi nad tegid seda kahtlemata väga siiralt.

Aga nad olidki väga siirad, vahetud ja vägevad. Oma AC/DC, Jimi Hendrix’i, Coldplay, U2, Red Hot Chili Peppers’i, Nirvana ja Stingi kaverdustega.

I-le pani punkti The Offspring, kes nagu lubatud, pani oma fännid hulluma lugudega albumilt "Smash", mis ilmus täpselt kahekümne aasta eest ja on bändi enimmüüdud plaat. The Offspringi fännid said oma laksu kindlasti kätte, teised jälle kehitasid õlgu.