MOPSTI: Endise sumomaadleja Kaido Höövelsoni ehk Baruto kirglikule pulmasuudlusele olid kaasa elama tulnud ka mitmeid vanu tuttavaid Jaapani-aegadest.Foto: Karli Saul/Scanpix
Inimesed
30. juuni 2014, 07:00

Baruto pidas kodumaal korduspulmad

Endine professionaalne sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson vandus oma kallimale Jelenale uuesti igavest truudust. 2009. aastal tegid nad seda Jaapanis, nüüd lõpuks ka Maarjamaal.

Mereääres Vainupea kabelis Lääne-Virumaal toimunud tseremoonia jäädvustustelt on näha, et vanu sõpru-tuttavaid Jaapani-päevilt pole Baruto sugugi unustanud. Pidulikult riides eksootilisi külalisi seisab ühispildil suudleva noorpaari taga terve trobikond.

Noorpaar tutvus tõusva päikese maal siis, kui Baruto pürgis sumomaailma tippu ning Jelena tuli suvevaheajaks tööle kohalikku vene restorani, mida juhatas tema ema.

Juba tänavu aprillis vihjas Baruto Kroonikale oma plaanidest teha ka korduspulm. "Eks pulmad on ilmselt naise jaoks olulisemad – et saaks valges olla ja särada. Selline pidu jäi meil Jaapanis ära."

Varem on Höövelson ajakirjale kõnelnud, et lähituleviku plaanidesse kuulub ka järelkasvu sigitamine.

"Ikka. See on meie suur soov ja loodame, et lähiajal ka täitub," vastas mees küsimusele pisipere kohta.

Pidu pidas Höövelsoni enam kui sajapealine seltskond Lääne-Virumaal Baruto omanimelises puhkemajas. Kuna Baruto oli juba varem lubanud pärast naisevõttu luua kodukandis päästemeeskonna, sai ta Päästeliidu vabatahtlikelt liikmetelt ka vastava kingi – täiesti kasutusvalmis tuletõrjeauto Mercedes-Benz 1217.