Blogid

Piiritu piiritus ehk miks eesti mees end silmituks joob? (64)

LISA KOMMENTAAR

30. juuni 2014, 12:18
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Ave Maria Blithe30. juuni 2014, 16:47
Armas Nõus, aitähh komplimendi eest! Fantaasiat mul jätkub jah, samuti kasutan kirjutamisel tihti selliseid vidinaid nagu metafoorid, sarkasm, allegooria jne. Olen ka täiesti nõus, et naised on sama seksistlikud kui mehed. Ilusat ja seksismivaba päeva!
maitseasi30. juuni 2014, 01:41
mulle torkab selles blogis silma labasus. mõnes loos rohkem, mõnes vähem. ei tea, millise seltskonnaga proua suhtleb. mina kuulen 1. korda nalja, et eesti mees läheb naistesse nagu siga tapma.
ja arusaamad on ka imelikud. miks peaks normaalne inimene minema seltskonda selleks, et seal särada. sellise kavatsusega lähevad sinna ainult superedevad ja enesekesksed inimesed. normaalne inimene on loomulik igas olukorras ja ei punnita selle nimel, et olla fookuses ja tähelepanu keskpunktis. selline tähelepanuvajadus iseloomustabki nii mõndagi avalikku blogijat.
Ave Maria Blithe30. juuni 2014, 16:43
Austatud Maitseasi, arvan et edasiste ebameeldivate elamuste vältimiseks oleks Teil mõistlikum Õhtulehte ja avalikke blogisid enam mitte lugeda. Mind teeb kurvaks teadmine, et Teie filigraanset ilumeelt sellised labadused riivavad. Soovitan midagi õrnahingelisemat. Aga tänan, et end kommenteerima sundisite sellise maitseröögatuse peale. Palju edu!
tom29. juuni 2014, 06:56
hei,KALAMAKSAÕLI,,,pole me vabad ühtigi,,ikka Brüsseli alluvuses,ka ameerikast okupandid-mörtsukad juhivad.
Lapsi kasvatada ka ei saa ju omatahtsi,neil on vabadus teha mis tahavad..ütle 10 aastasele,et ,miks sa rikudoma tervist suitsetades! saadetakse sind ilma pikema jututa,,,persse: vot niimoodi.
mul tuttav joob28. juuni 2014, 22:36
sest naine magab eri meestega, teine joob jälle sest on sihuke vahva vemmal, põhjuse leiab
endast ei räägi seekord
kalmaksaõli28. juuni 2014, 21:12
Eestlasi on alati peetud tuimadeks ja aeglasteks. See on nii sellepärast, et me oleme paljude aastate jooksul toimunud "aretustegevuse" tulemus. Kes oli vähegi ärksam, aktiivsem, temperamentsem, see peksti mõisatallis surnuks või saadeti nekrutina sõjaväkke. Alles jäid need, kes ei olnud ei ärksad ega temperamentsed ja aktiivsed ka mitte. Me oleme ellujääjad ja sellel oli oma hind. Kuid nüüd me oleme üle 20 aasta vabad olnud, uus põlvkond eestlasi on peale kasvanud. Ja need uued eestlased ei ole enam need tuimad ja aeglased. Lugege kommentaare ja foorumeid. Tundub nagu oleks tegemist eesti keele mingil määral ära õppinud välismaalastega. Lisame siia veel asjaolu, et meie koolides ja kodudes ei õpetata lastele enam oma emotsioone tagasi hoidma nagu vanasti. Aga mida tähendab see, et inimesed ei oska enam ennast valitseda, oma emotsioone tagasi hoida? See tähendab, et nad ei suuda taluda elu raskusi. Iga tühisemgi ebameeldivus põhjustab stressi ja vajadust seda maha laadida. Alkohol on kõige lihtsam viis stressi maandada. Me oleme nagu ameeriklased. Küllap olete näinud USA filmidest, et ameeriklased kipuvad kohe üksteist kallistama kui juhtub midagi ebameeldivat. Nad ei talu üldse kriitilisi situatsioone. Vaat nüüd oleme samasugused.
Minu ettepanek on hakata lapsi juba maast madalast ette valmistama eluvõitluseks. Nii vanemad kui kool. Praegu on õpetaja ainult õpetamisteenuse osutaja ja mitte enam. Mingit plaani, mis lastest täiskasvanuna saab, ei ole. Kodus ka kõik tegelevad ainult raha hankimisega, et elu sees hoida. Tulemust näete isegi. Joomine on kõige selle tulemus.
Laste kasvatamisel tuleks demokraatiat piirata ja neile sügavale ajju programmeerida mõte, et elu on võitlus. Ja seda muidugi ka, miks tuleb elada. Kahjuks mina viimasele küsimusele ise vastata ei oska. Elan selleks, et mu perel hea oleks.
Ave Maria Blithe30. juuni 2014, 16:38
Lgp. Kalamaksaõli, väga head tähelepanekud, aitähh! Olen ka ise varem kirjutanud, sellest et kõik ´´ärksamad, aktiivsemad, temperamentsemad´´ , lisaksin siia ka ettevõtlikumad ja liiga targad, on Eesti ajaloost süstemaatliselt kas hävitataud või põgenema sunnitud. Kahjuks ei suuda paljud seda valusat tõde kuulata ja tunnevad end isiklikult puudutatuna...
Harri Kingo27. juuni 2014, 15:38
Uuringud paljudes maades annavad tulemuseks, et 20% täiskasvanutest joob ära 80% alkoholist. Need 20% on LIIGTARVITAJAD. (Helgem pool on, et 80% meie täiskasvanuist ei oma isiklikult probleeme alkoholi ületarbimisega - nad kas ei joo üldse või joovad vähe.) Neist 20%-st liigtarvitajatest omakorda pooled (10% täiskasvanuist) on alkoholi KURITARVITAJAD - nende joomine toob nende ja nende lähedaste ellu kaasa juba valusaid probleeme - teeb kurja. Ja neist omakorda pooled on ALKOHOOLIKUD (5% täiskasvanuist).
Kui arvestame, et iga kuritarvitaja (10% ühiskonnast) kõrvale veel 4 inimest, kellega nad on lähedaselt seotud (vanemad, abikaasa, lapsed, muud lähedased, tööandja, kolleegid jne), siis need 10% kuritarvitajaid on probleemiks iseendile, aga lisaks veel 40%-le elanikkonnast. Kokku kannatab otsesemalt või kaudsemalt alkoholi käes umbes 50% elanikkonnast - läbi oma isiklike joomiste või siis läbi oma lähedase joomise: 10% + 40% = 50%. Võib julgesti väita, et pool Eesti elanikkonnast on reaalses elus vastamisi alkoholist tulenevate probleemidega.
Alkohol ongi katastroof ühiskonnale. Selle leviku tulemustest ja reaalsest kahjust saab aimu, kui vaatlete liiklusavariisid, kuritegevust, õigusrikkumisi, lahutusi, surmajuhtumeid, traumasid, tervisekahjustusi - kõikvõimalikku ühiskonda iseloomustavat negatiivset statistikat. Väga sageli on selle negatiivse statistika taga otseselt alkohol. Aastas on Eestis ca 2000 alkoholist tingitud surma.
Iga viiendast alguses mõõdukast alkoholitarbijast saab aja jooksul liigtarbija, igast kümnendast saab kuritarvitaja ja igast kahekümnendast alkohoolik. Alguses väga mõõdukalt joojaist ei kavatse keegi saada alkohoolikuks, kuritarvitajaks, liigtarbijaks. Kõik alustavad joomist siiras veendumuses, et nemad ei hakka kuuluma nende 20% hulka, kes liigtarbivad alkoholi ja sealt edasi kuritarvitamise läbi alkoholismis lõpetavad. Kuid keegi ei tea oma saatust ette.
Mõõdukas tarbimine ja selle soosimine, isegi propageerimine vaid suurendab liigjoomist, vastavalt kuritarvitamist ja alkoholismi ühiskonnas. Mõõdukus joomises on see kasvulava, kust võrsuvad need 20% meie ühiskonnast, kelle läbi kokkuvõttes pool elanikkonnast peab kannatama alkoholi pärast kas siis omaenese või oma lähedase ülejoomiste tõttu.
Eelnev on vaid pool häda. Häda teine pool on aga see, et need 80% normaalseid inimesi maksavad kinni selle 20% liigjoomised ning selle tagajärjed. Miks ma pean rahul olema sellega, et 20% liigjoojaid terroriseerib oma joomistega 80% ühiskonnast? Miks mina pean kinni maksma nende 20% joomised ja joomiste tagajärjed?
28. juuni 2014, 18:53
see 20 % joodikuid kuldavad teisi kõiki üle oma aktsiiside maksmisega, kui statistikat keegi loll usub.
Harri Kingo27. juuni 2014, 13:08
Eks paljud joovadki ennast silmini täis. Teadmiseks: 20% täiskasvanuist joob ära 80% alkoholist. Ja jutt on neist 20%-st. Ülejäänutel pole alkoholiga probleeme.
Kuid üldiselt ei peaks me siin kogu rahvaga taga ajama joomise põhjuseid, et miks nad joovad. Kui joodik saab teada, mis on tema joomise põhjused, siis muutuvad need koheselt põhjendusteks. Edasi muutuvad põhjendused kiiresti õigustusteks ja sealt veel sammuke ja õigustusest saab tema õigus - lausa püha inimõigus! Ja ta joob edasi ja rohkem veel - tal on ju põhjus, põhjendus, õigustus ja õigus seda teha - lihtne!
Me ei peaks otsima kellegi joomise põhjuseid. Tegelikult me vajame, et inimesel oleks põhjus olla kaine. Seda võiks otsida - miks elada kainelt, inimväärselt, rahulikult ja õnnelikult. See mõtlemise suund on võti joomisest vabanemiseks - ja mitte otsimine, et "Miks ta joob?"
Ja müelgem: kui joomise põhjus on geenid, joomaritest vanemad, raske lapsepõlv, halvad sõbrad, vale kasvatus, väärastunud ühiskond jne - kas on võimalik need tegurid mingil moel inimese elus ümber muuta? Saab tema geene ümber vahetada? Teised vanemad talle leida? Tema lapsepõlve ja noorust ja saatust muuta?
Eks minge ja muutke, kui te saate. Minu vaade on, et pole vaja otsida joomarluse põhjust - on vaja leida põhjus ja põhjendus kainusele. See viib inimese kainusele. Joomise põhjuste otsimine ja leidmine (leiutamine) viib aga süvenevale joomarlusele.
Kui te mind ei usu, siis - "Proosit!" teile.
jah27. juuni 2014, 14:00
ärme otsi põhjuseid, et neid likvideerida, las joovad edasi, riik saab kõvasti makse.
Harri Kingo27. juuni 2014, 15:35
Euroopa riikides tehtud uuringute kohaselt kaaluvad otsesed ja kaudsed kahjud alkoholist saadavad tulud üles ca 10 kordselt. Erinevad uuringud annavad erinevaid tulemusi - kahjud neis uuringutes ületatavad kasud 5 - 15 korda. Uuringute erinevate tulemuste põhjus on selles, kui sügavuti ja kaugele uuringu läbiviija on oma uuringus kaudsete kahjude kokkuarvamisega läinud.
Kahjuks võib lugeda näiteks üksnes otseselt alkoholiga seotud surmad ja traumatismi, kuid kahjudena võib käsitleda ka elanikkonna üha halvenevat tervislikku seisundit ja sellega seoses kantavaid kulutusi. Võib näiteks lugeda kokku otseselt kaotatud tööpäevi, kuid võib kahjudeks lugeda ka töö tootlikkuse langust, töö kvaliteedi halvenemist ja teised näitajad, mis pole nii otse silmaga nähtavad. Mida põhjalikum uuring, seda suuremad on ilmnevad kaudsed kulud.
Riik kui majandaja oleks nagu alkoholile panustades väga kõvasti petta saanud, miks riik siis seda kahjudega kauplemist ei lõpeta ja kasudega kauplema ei hakka?
Riik on alkoholiga kaubeldes nagu rumal nooruk, kes rõõmustab kiire ja reaalse laenuraha paki üle peos... kuid kes ei oska mõelda selle peale, et kogu see kiire ja kerge raha tuleb tal endal tohutu protsendiga hiljem tagasi maksta. Alkoholist teenitud tulud laekuvad kohe ja on väljendatud konkreetsetes eelarve täitmise numbrites. Alkoholist tekkivad kahjud pole nii otse nähtavad ja kokku arvatavad. Need hajuvad laiali mööda riigieelarvet, jaotuvad paljude eelarveridade vahel ning lükkuvad kusagile määramatusse tulevikku. Tänase nolgist jooja tervis on veel korras. Ta veel jaksab. Ta saab toime. Tema hädad algavad aga aastate pärast... kuid kaaluvad siis oma kulukusega üles selle pisku raha, mis ta joomisega riigile sisse tõi.
Tänane poliitik aga teab - selleks ajaks, kui tänane kiire alkoraha pöördub vääramatult ühiskonnale kahjudeks, teeb poliitikat juba keegi teine. Tema ise personaalselt ei vastuta alles aastate pärast saabuvate sotsiaalsete ja majanduslike tagajärgede ja kahjude eest, mis ta kiire raha teenimisega riigile toob. Tõsi on - mida ikka muretseda täna võetud laenu tagasimaksmise pärast, kui maksma hakkab keegi teine ja alles kunagi aastakümnete pärast?
Meie majandamise lühinägelikkus on see, mis meid ära petab. Oleme nagu vaevu ots otsaga kokku tulev pereisa, kelle pere on viletsuses, sest ta joob selle asemel, et korralikult tööd teha ja raha teenida... kes aga rõõmustab, sest tal on igal hommikul palju taarat taarapunkti tagasi viia. Lolli rõõm ju.
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 14:40
Lugupeetud H.Kingo, väga hästi öeldud, aitähh!
ei meeldi27. juuni 2014, 11:49
mõned jumal teab mis põhjusel läände põgenenud tibid, kes endid kodueestlastest paremaks peavad. ja siis enda arust siia kultuuri tulevad tooma. paras paar lust-bukananiga. "kliiniliselt häbelik"? jälle midagi ehtlustilikku. ka tema on igas asjas kõige-kõige. ja täpselt samasugune eneseupitaminse ja -eksponeerimise vajadus. õhtuleht on hea kasvulava. kas see on ajakirjandus, ma kahtlen, kuigi avaldatakse end ajaleheks nimetava väljaande veebis. aga tallinna tv peab end ka ajakirjanduseks.
*eneseupitamise..
Eestlane Eestist27. juuni 2014, 14:16
Nii "me" eestlased teemegi - vingume, sest kriitikat ei kannata karvavõrdki! Kui keegi julgeb suu lahti teha ja ausalt välja ütelda, mismoodi asi on, siis hakatakse maha tegema. Sellest saadakse justkui mingi haiglane rahuldustunne. Eestlaste joomarlus on haige, kas käisid ehk jaanipühade ajal ringi? Või võib olla olid ise üks neist pilditutest, kes kuskil tule ääres kakerdas - sel juhul arusaadav, et see artikkel sulle vastumeelne on - teeb ju sinu elustiili maha.
Hallo, inimesed, ärme võtame kõike kriitikat rünnakuna, millele peab rünnakuga vastama. Võtame kriitikat millegina, mille abil saab õppida ja areneda. Kõigepealt andkem endast parim, et selliseid artikkleid enam ilmuma ei peaks ning seejärel, kui see saavutatud, on meil alles õigus artikli kirjutajat ja tema "tähelepanu vajadust" maha tegema tulla!
10. august 2014, 21:47
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 14:25
Austatud Ei Meeldi, see on täiesti okei, et see artikkel ei meeldinud, igaühel on õigus oma arvamusele. Kahju ainult, et Te artiklist üldse aru ei saanud. Nimelt ei pea ma end ´´kodueestlastest´´ teps mitte paremaks ega soovi siia kultuuri tuua. Kas ma preili Lustiga paraja paari moodustaksin, ei oska ütelda, ma pole temaga kunagi kohtunud. Eneseupitamise vajadus mul puudub, lihtsalt kirjutan aeg-ajalt teemadel, mis mind inspireerivad. Tänan, et võtsite aega oma sisutihedast päevast, et seda artiklit siin lugeda ja nii pikalt kommenteerida. Päikest!
Eesti mees27. juuni 2014, 11:10
toetab riiki! Ta teab, et alkoaktsiis täidab riigikassat ja sellepärast ostab ja joob, et riik rikkamaks saaks. Ja jooma peavad kõik, mehed, naised, riigiametnikud, autojuhid ja koolipoisid. Jooge kõik ja riik saab rikkaks. Lubas ju Ansip viia meie riigi viie rikkama hulka. Teisiti pole see võimalik.
eesti mees27. juuni 2014, 10:39
1000 aastat praktika.võõrvallutajte ,pooletoobiliste järeltulija on õnnis tongis või magades.
RT27. juuni 2014, 09:39
Ehk ongi need joodiku geenid pärit nendelt Vene vanvanaemadelt,kelle verd eestlaste hulgas leidub rohkemgi kui ainult kirjatüki autoril ? Teatavasti on venelane kõva viinanina ja silmini täis joomine on nede rahvuslik omapära.
Eesti mees pole Eesti naisest erinevat tõugu loom.Eesti mehed muide on Eesti naiste sünnitatud ja kasvatatud,seega on Eesti mehe käitumise ja kujunemise roll täielikult EESTI NAISE kätes.
kamoon27. juuni 2014, 13:00
no saa teed eesti mehest lausa kroonilise imiku - käitumise ja kujunemise roll naiste käes? kas meestel siis isasid polegi või on ka need imikud ja naiste kujundada?
muidugi naiste käes,27. juuni 2014, 14:02
kui tuimad ja harimatud naised sexi ei anna, siis millega pingeid maandada, ikka alkoga.
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 14:38
Armas RT, olen täiesti päri sellega, et nii õnnelike meeste kui naiste kujunemisel ja kasvamisel on olulisim roll vanematel, nii emal kui isal.
Juhan27. juuni 2014, 08:39
Viimasel aal võtan üsna sagest viina meie piirileppe, pederastide ja pagulasseaduste terviseks.
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 14:36
Kallis Juhan, jagan täiesti Teie pettumust nendel teemadel, olen sellest ka varem kirjutanud. Valitsusele peab meelde tuletama, et meil ei ole valitsust vaja, küll aga valitsusel meid, maksumaksjaid.
Valdis27. juuni 2014, 08:28
Sest ta sünnib ajudeta ja ahvi näoga!
mari27. juuni 2014, 07:28
Eks see küsimus on pähe tulnud küll. Et miks näiteks juba poisikesed oma nina umbe tõmbavad ja arvavad, et on kangelasteoga hakkama saanud. Samal ajal kui naiste poolt vaadatuna on ammu selge, et keegi endale joodikut koju ei taha. Miks osad mehed seda fakti lolli järjekindlusega eiravad- võta kinni. Äkki ikka on lollid?
IQ27. juuni 2014, 06:52
Tundub, et mida madalam IQ, seda rohkem on vaja manustada alkoholi.Väljendusoskus puudub, kuna pikalt on suheldud arvutiga umbes selliselt, et ise küsin ise vastan, virtuaalmaailmas ollaks kõvad tegijad,-.Mingiaeg helgemad poisid muutuvad, loovad pere, paljud pole aga võimelised niipalju vastutust võtma, mehed on saamatud ja arad, muidugi mitte kõik, enamjaolt on see ikka ca 30 aastaste probleem.Kas see on mees, kes lööb raha laiaks, selleks , et mees välja paista, laristades juhu tuttavatele välja, peaaasi, et kellegagi koos juua, kui vaja aga haamer või trell kätte võtta siis ei tea mismoodi....
28. juuni 2014, 19:00
jooma pidi ajama alaväärsuskomleks, suure kuritegeliku naabri kõrval on see elementaarne, ja venkud omakorda on hiina kõrval, joovad veel rohkem. hiinlased vist on vähe tarvitavad, ega neil pole eriti tahagi, hea, kui nii paljudele süüa saab...
28. juuni 2014, 19:00
jooma pidi ajama alaväärsuskomleks, suure kuritegeliku naabri kõrval on see elementaarne, ja venkud omakorda on hiina kõrval, joovad veel rohkem. hiinlased vist on vähe tarvitavad, ega neil pole eriti tahagi, hea, kui nii paljudele süüa saab...
28. juuni 2014, 19:00
jooma pidi ajama alaväärsuskomleks, suure kuritegeliku naabri kõrval on see elementaarne, ja venkud omakorda on hiina kõrval, joovad veel rohkem. hiinlased vist on vähe tarvitavad, ega neil pole eriti tahagi, hea, kui nii paljudele süüa saab...
28. juuni 2014, 19:00
jooma pidi ajama alaväärsuskomleks, suure kuritegeliku naabri kõrval on see elementaarne, ja venkud omakorda on hiina kõrval, joovad veel rohkem. hiinlased vist on vähe tarvitavad, ega neil pole eriti tahagi, hea, kui nii paljudele süüa saab...
27. juuni 2014, 06:45
Naissaarel võisid nad vabalt ka narkotsi panna. Kas alkohol ikka nii segi kammib, et lõkkesse ronis?
Kas ei tea?27. juuni 2014, 09:10
Kammib - ja kuidas veel!
oh jumal27. juuni 2014, 02:32
õhtulehe artiklist tuli välja ju hoopis muu: eesti riigi ignorants oma inimese suhtes! politsei, aga nüüd juba ka kiirabi inimest ei millekski pidav ringkaitse ja pohhuism, rõve ülbus intstantside poolt. see ajab eestlase jooma siin niigi külmas kliimas. eesti naine on küll viimane keda süüdistada tohib, tema õlul on siin riigis kogu inimlik hool ja vastutus. mehed murduvad, üksikemad kasvatavad lapsi... ah, ei taha rääkidagi
ja jah27. juuni 2014, 14:05
pingete tekitajaid palju, aga põhipõhjus on naine, või arvad, et tuhvli all elamine lisapingeid ei tekita?
JOTA27. juuni 2014, 01:26
Juua on mõnus ja hea,ümberringi olev pruun pask muutub roosaks ja ilusaks.
JOTA27. juuni 2014, 01:26
Juua on mõnus ja hea,ümberringi olev pruun pask muutub roosaks ja ilusaks.
njaaah ,eks ta ole õige jah aga....27. juuni 2014, 00:47
selliseid artikleid on palju kirjutatud ,üks uhkem kui teine,aga siiski geenius on see ,kes oskaks öelda ,kui see lahendus oleks ? miks ikka juuakse nii palju ja mida ette võtta ,et eestlased ei hävitaks ennast selle alkoholiga ?
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:13
Armas Njaah, lahendus oleks rohkem enesekindlust, ükskõik, milles see igaühe puhul ka ei peituks. Puht logistilisel tasandil soovitan üks drink ja siis kaks klaasi vett, siis jälle üks kangem drink. Alkohol tekitab dehüdratsiooni. Nii saaks igat seltskondlikut olemist kauem nautida, ilma lausjoobeta ja mälulünkadeta.
elton27. juuni 2014, 00:46
Absoluutselt täpne ja õigele rahvuslikule olemusele viitav artikkel.
Ise Eesti mees 34 aastane
Eesti mees26. juuni 2014, 23:54
"...Suuresti lasub siin süü eesti naistel, kes ootavad ladina-ameerika romantikat kandiliselt Kalevipojalt, ise külmad kui lumekuningannad..."
Sellepärast ma omale eesti naist ei võtnudki.
jorh26. juuni 2014, 23:48
Tegelikult sisutu ja liiga pinnapealne möla-artikkel. Artikli kirjutaja võiks rohkem mehe argipäeva süveneda ja siis näha nende elu!
P.K.27. juuni 2014, 00:03
soovitad süveneda keskmise mehe argipäeva....oi, see on võigas! ei soovita süveneda. kompleksidest vaevatud hinged, kelle ego suurus on pöördvõrdeline nende pangakonto ja peenise suurusega. mõni ime siis, et juuakse ja siis üritatakse juua täis peaga demonstreerida endale ja teistele, kui kihvt mees ma ikka olen. enese arvates tõeline looduse kroon, tegelikult aga psühhoanalüütiku patsient
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:16
Olen tänaseks abielus olnud kokku 21 aastat ja piisavalt süvenenud meeste argipäeva. Mõistan neile pandud koormat väga hästi ja loodan, et leiad endale kaasa, kes oskab jagada nii Sinu muresid kui rõõme.
Tore kui oled mõistnud27. juuni 2014, 14:42
Ma olen ka paljude vanemate naistega netis suhelnud, kel pikk elu elatud ja juba lesed, aga elust ja meestest ei tea nad tuhkagi. Kus häda näed laita, seal tule ja aita. Olen üritanud siis neid naisi harida, et mehi paremini mõistaks, aga punnivad kõvastu vastu. Mõni ütleb, et niigi tark, aga see ütlus ise on juba rumaluse tundemärk, sest inimene õpib terve elu, aga sureb ikka "lollina" ehk siis kõike ei suuda terve elugagi omandada. Kui aga ta tõesti teaks paljutki, siis kordamine on tarkuse ema.
tüdruk26. juuni 2014, 23:35
väga mõnus kirjutis ja hästi näitlikustatud situatsioonid - täpselt nii ongi!
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:17
Kallis Tüdruk, aitähh! Meil, naistel, on suur võim olukorda parandada, kasutagem seda.
Vanema meeshingena26. juuni 2014, 23:27
....... arvan,et autor pani kymnesse -just sellised on suur osa eesti meestest. Mina ka.......
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:20
Lugupeetud Vanem Meeshing, aitähh komplimendi eest. Loodan aga väga, et satute aeg-ajalt ikka ka lahedate inimeste kampa, kellega läbimiseks pole `´´ekstra julgestust´´ vaja.
Kahjuks27. juuni 2014, 14:43
oli see ainult pool tõde.
Kay26. juuni 2014, 23:07
Kui meil oleks ka selline temperament kui näiteks slaavlastel, siis oleks meid kõiki juba ammu võõrvallutajate poolt maha notitud. Eestlane kui rahvus on ajalooliselt välja aretatud tõug, kes toimetab tasapisi ja oskab ellu jääda. Muidugi mõned erandid välja arvatud....
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:22
Kallis Kay, Teie kommentaar on mõtlema panev. Ju see on siis minu slaavi temperament, mis mind tihti imestama paneb, kui kaua eesti rahvas endale pähe si..uda laseb ja miks juba ammu pole hangude järele haaratud...
dish26. juuni 2014, 23:05
Eestlased, eestlased..
Tunnistan, et iga kord, kui taolist sissejuhatust kohtan, tõmbun kohe turri. Et mis õigusega tänitatakse? Aga seekord ei tee ma seda mitte, sest lugesin ka ise Naissaare juhtumit (ja kommentaare sellele). Lisaks piiri riivamist Vaindloo kohal (ja kuraasikaid kommentaare sellele)... Ja imestan - miks on vaja mõnel alati nii äksi täis minna? Mitte ainult Eestis, vaid ka igal pool mujal maailmas.
.
Piiritu piiritus ehk miks üldse inimene end agressiivseks joob? Mõtlemapanev blogipostitus.
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:23
Suur tänu Dish, Teie kommentaarid on alati positiivsed ja innustavad.
A. H. Tammsaare on kirjutanud:26. juuni 2014, 23:01
"Viin ise on valge, aga teeb nina punaseks ja nime mustaks". Ju siis tahame olla "musta" nimega rahvas. Liigne alkotarbimine teeb ka lolliks. Seda on näha valimistulemustest iga kord, kui need on toimunud. Eluga rahul ei olda, aga ikka ja jälle valitakse samad näod ja erakonnad.
see olevat27. juuni 2014, 00:05
e-valimistel27. juuni 2014, 14:49
ei vali rahvas ise. Pealegi pole kedagi valida, võta üks ja viska teist. Üksikkandidaadid sisse ei saa.
Tont26. juuni 2014, 22:45
Alkohol on ju kõige odavam meelelahutus. Kinopileti asemel saab pool liitrit head tuju. Muude asjadega ei hakka võrdlema. Põhjuseid miks juua on muidugi palju. Tööstress, kodustress, kordused TV3mes. Aga mind häirib, mitte see et alko on "odav" vaid meelelahutus ja kultuur on kallis.
Ave Maria Blithe27. juuni 2014, 01:27
Armas Tont, mõistan täiesti Teie paradoksi. Aga meelelahutus ei pruugi alati olla pöördvõrdeline pileti hinnaga, on ka palju tasuta tegevusi... Stressi vastu aitab hästi jooga, mille peale mu väga macho abikaasa on kaua aega nina kirtsutanud... kuni seljahäda ta lõpuks minuga koos harjutama nõutas ja nüüd teeb ta seda iga päev...
26. juuni 2014, 22:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
+26. juuni 2014, 23:15
Kingo, kas tõesti sina jälle?
loll jutt26. juuni 2014, 22:35
Soomlastel on kombeks ujumas käia 1 mail.
Ülver26. juuni 2014, 22:25
Sest peomehe elu on raske ja kurb
Aivar26. juuni 2014, 22:09
Et miks vä? Jooma peab mõistuse piires, kuid mõistus on piiritu...