Kaadrid Ilmar Raagi mängufilmist "Ma ei tule tagasi"Foto: EFSA
Film
26. juuni 2014, 16:27

Ilmar Raagi uus film vallutab Venemaal südameid (7)

Andrei Tarkovski auks peetaval filmifestivalil Zerkalo ('peegel') linastunud uus viie riigi koostööfilm "Ma ei tule tagasi" võitis auhinna "Professionaalsete saavutuste eest". Preemia suurus on 375 000 rubla ehk ligi 8500 eurot.

Rahvusvahelist filmifestivali Zerkalo korraldatakse Venemaal alates 2007. aastast, kui möödus 75 aastat Andrei Tarkovski sünnist. Festivali eesmärgiks on arendada kultuurilisi sidemeid, eri rahvuste vastastikust mõistmist ja kogu maailma kinematografistide rahvusvahelist koostööd. Viie riigi koostöös valminud film "Ma ei tule tagasi" ühtib suurepäraselt selle eesmärgiga.

Festivali konkursiprogrammi oli valitud ainult 10 filmi, edastas Eesti Filmi Sihtasutus.

Eesti režissööri Ilmar Raagi film, mis valmis Eesti, Venemaa, Soome, Valgevene ja Kasahstani filmitegijate koostööna, on lugu kahest lastekodus üles kasvanud tüdrukust ja nende keerulisest elukäigust. Anja (Polina Puškaruk) on nüüd juba noor iseseisev naine, kes otsib armastust, kuid ise armastada ei oska. Peale valesüüdistust kuriteos, peidab ta end kodutute laste varjupaigas. Teismelise välimusega tüdrukul on seda lihtne teha ja ta ei tekita kelleski vähimaidki kahtlusi. Varjupaigas kohtub Anja 13-aastase Kristiinaga (Viktoria Lobatšova) ja koos alustatakse pikka reisi Kasahstani, kus elab Kristiina vanaema.

Dramaatiline lugu ei jätnud ükskõikseks ei filmivaatajaid ega ka kriitikuid.

Tuntud vene näitleja Aleksei Tšupov oli noorte näitlejannade tööst rabatud. "Kui ma sattusin Ilmar Raagi filmi "Ma ei tule tagasi" esilinastusele, võlus mind näitlejannade mäng. See, mida teevad filmis Polina Puškaruk ja tema nooruke partner Viktoria Lobatšova, on suurepärane ja avaldab muljet! Vaatajad saalis valasid pisaraid."

Filmi "Ma ei tule tagasi" esilinastus Eestis toimub 18. septembril. Film linastub vene keeles ja eestikeelsete subtiitritega kõikides Eestimaa kinodes.