NOORED JA ÕNNELIKUD: Anni Rahula ütleb, et esimene Tomiga abielus oldud aasta on möödunud õnnelikult, mõnusalt ja lõbusalt. Abielu õnnestumist saab aga tema sõnul mõõta alles kümnete aastate pärast.Foto: Annika Metsla
Inimesed
26. juuni 2014, 07:00

Anni Rahula: abielu saab hinnata alles kümnete aastate pärast (5)

"Üldiselt naudin ma ka igapäevaselt kõigepealt asjade hästi ärategemist ja alles siis sellest rääkimist. Nii tuleb ka abielu mõõtmine alles kümnete aastate pärast," räägib Anni Rahula, kes sel teisipäeval tähistas abikaasa Tomiga esimest pulma-aastapäeva.

"Meil möödub ju alles esimene õnnelik abieluaasta – muud moodi keegi vist ei saakski," on Anni sõnul nende esimene aasta abikaasadena läinud väga mõnusasti ja lõbusalt.

Naise sõnul arutasid nad Tomiga just mõni päev tagasi, kui väga neil teineteisega vedanud on.

"Meil ühtib pea täielikult nägemus sellest, kuidas (abielu)inimesed üksteist hoidma ja oma käitumisega austama peaksid. Tomi armas tütar Agathe Vega on mitu korda teatanud, et meil on kodus nii mõnusalt rahulik. Sellist koosolemist me üle kõige naudimegi."

Anni ja Tomi on mõlemad seotud ka jalgpalliga ning just see spordiala nad kokku viiski. Ka praegu käimas olevaid jalgpallimaailmameistrivõistlusi jälgivad Tomi ja Anni hoolega.

"Oleme iga päev truult MMi jälginud ja ära vaadanud umbes 80% mängudest." Anni ütleb, et neil käib ka väike perekondlik ennustamine.

"Kui tavaliselt läheb minul selles üpris hästi, siis sel korral olen kindel viimane. Tomi triivib minu isaga (Anni isa on Aivar Pohlak – toim.) seal kuskil tabeli eespool," naerab ta.

Aastapäevale lisas põnevust jalgpall

Ka esimene pulma-aastapäev möödus paaril jalgpallilainel.

"Teadsime juba nädalaid varem, et 24. juunil on meie jaoks kohustuslik kell 19 algav Itaalia–Uruguay D-alagrupi mäng, mis otsustas Costa Rica kõrval teise edasipääseja," ütleb Anni ja lisab, et seetõttu jagus nende päeva põnevust veel eriti palju.

"Tähistasime oma aastapäeva tagasihoidlikult lihtsalt päeva esimeses pooles. Uruguay mängija Suarez hammustas Itaalia mängijat – vaat see oli hämmastav moment eile," naerab Anni.

Anni ja Tomi on koos olnud 2011. aastast ning nad kihlusid 2012. aasta 3. novembril. Abielluti 24. juunil, mis on nende jaoks väga tähenduslik kuupäev – jaanipäeval abiellusid ka Tomi vanemad Lydia ja Tõnis Rahula, kel täitus tänavu 47. abieluaasta.

"Meie pulmakuupäev langeb kokku meid algusest peale jäägitult toetanud väga-väga kallite ja lähedaste inimeste pulma-aastapäevaga. Nad on meile suureks ja tõesti heaks eeskujuks," märkis Anni pulmade eel Õhtulehele. Sõrmused pandi sõrme 24. juunil Püha Vaimu kirikus.

Abielu sõlmiti pühakojas, sest Anni sõnul annab kiriklik laulatustseremoonia abieluliidu loomisele sügavama tähenduse kui tavaline allkiri paberil.

Pulmareisile sõideti pool aastat pärast abiellumist.

"Tegemist oli meie jaoks tegelikult kõige kiirema ajaga, nii et lükkasime reisi pool aastat edasi, kodumaa kõige pimedamasse ja juhtumisi ka külmemasse aega," rääkis Anni veebruaris.

Pulmareis viis paari Abu Dhabisse, Sri Lankale ja Maldiividele ning ringi rännati kaks ja pool nädalat. Marsruudi pani paika Anni reisibüroode abi kasutamata.