Reedel andsid Radari muusikud koos tuntud solistidega kontserdi Pärnu Vallikäärus festivalil «Watergate». Lugusid juhatas sisse Vahur Kersna (paremal). Kersna küsimustele vastab Radari trummar Paap Kõlar (vasakul).Foto: Arno Saar
Inimesed
25. juuni 2014, 07:00

Vahur Kersna: "Ma väga valin, mida teen ja kellega end seon." (18)

"Need on tõesti väga kõrgetasemelised muusikud ja nende kvaliteet on selline, millest ma lugu pean," räägib Vahur Kersna ansamblist Radar.

Reedel andsid Radari muusikud koos tuntud solistidega kontserdi Pärnu Vallikäärus festivalil "Watergate". Lugusid juhatas sisse Vahur Kersna. Radari kontserdile, kus mehed pärast 30 aastat taas täispika kontserdi andsid, jõudis Kersna oma sõnul arvatavasti lihtsalt seetõttu, et kedagi teist ei leitud. "Keegi teine polnud nõus tulema siia külmetama," naljatab Kersna, kapuuts ninani tõmmatud.

Radar on osa Kersna elust. "Olin noor sel ajal, kui nad aktiivselt tegutsesid. Mul oli au ja rõõm teha Joalaga väga põhjalik teleintervjuu. See on ainuke põhjalik intervjuu, mis on temaga kunagi tehtud Eestis. See oli siis, kui kolm tenorit Joala, Iff ja Mäks välja tulid. Mul on sellest ajast väga head mälestused. Olen väga uhke ja tänulik, et saatus mulle sellise võimaluse kinkis," räägib Kersna.

Üritusi valib Kersna enda sõnul selle järgi, kui palju need talle korda lähevad. Nii nagu Radari kontserdilgi suunas Kersna näiteks hiljuti samuti 40. sünnipäeva tähistanud ansambli Polyphoni kontserdi kulgu Käsmus.

Selle kohta, millal Kersnat taas teleekraanil näha saab, ei taha mees midagi lubada. "Aga nii, nagu klassikud ütlevad, et see juhtub varem, kui te arvata võite," avaldab telemees.